Ce dotări are și cât costă SsangYong Tivoli. Acest SUV poate fi o alternativă interesantă la Dacia Duster

Autor: Bogdan Bârliga 09 apr. 2023 Știri auto

SsangYong a trecut prin câteva momente dificile după ce a intrat în insolvență în anul 2020, dar compania din Coreea de Sud a trecut cu bine peste această etapă și a fost preluată Edison Motors. Strategia de vânzări pe piața europeană are la baza oferirea unor modele cât mai dotate cu prețuri ceva mai mici comparate cu cele ale concurenților direcți.

SsangYong Tivoli este un model interesant al constructorului coreean și prezintă câteva caracteristici ce îl pot face un rival demn de luat în seamă dacă îl comparăm cu Dacia Duster. Tivoli are o listă lungă de echipamente standard și poate fi configurat cu tracțiune integrală. În România prețul de pornire pentru SsangYong Tivoli începe de la 19.300 de euro, dar producătorul oferă la acest moment și o reducere de 1.500 euro.

Cu dimensiuni apropiate de Dacia Duster și dotat cu tracțiune integrală SsangYong Tivoli pierde puncte în față modelului produs la Mioveni doar la capacitatea de rulare pe teren accidentat: modelul din Coreea de Sud are o gardă la sol de doar 178 mm, în timp ce Duster oferă 217 mm.

SsangYong Tivoli: ce dotări are și cât costă în România

Așa cum spuneam Tivoli are dimensiuni apropiate de Dacia Duster: 4.255 mm lungime (Dacia Duster 4.341 mm), 1m810 lățime (Dacia Duster 1.804 mm), 1.613 mm înălțime (Dacia Duster 1.693 mm) și un ampatament de 2.600 mm (Dacia Duster 2.673 mm). Versiunea SsangYong Tivoli cu tracțiune față oferă un volum al portbagajului de 427 de litri, iar cea cu tracțiune integrală doar 311 litri.

În România acest SUV este disponibil cu o singură motorizare: un propulsor pe benzină de 1,5 litri cu o putere maximă de 163 CP livrați între 5.000 și 5.500 rpm, iar cuplul maxim este de 280 Nm pentru modelul echipat cu o cutie manuală și de 260 Nm dacă resursele sunt gestionate de o cutie automată. SsangYong Tivoli poate fi configurat cu tracțiune față sau integrală și după cum am menționat propulsorul poate fi asociat cu două tipuri de transmisii.

Echipare de bază pentru SsangYong Tivoli se numește Style și lista de echipamente standard include printre altele oglinzi retrovizoare exterioare încălzite cu reglare electrică, lumini de poziție cu tehnologie LED, parbriz şi geamuri faţă cu izolare fonică și protecție solară, aer condiționat cu acționare manuală sau radio cu player MP3. Prețul de bază este de 19.300 de euro și un pachet de 750 de euro denumit Style Plus aduce în plus jante aliaj de 16 inch, bare de amarare negre, volan cu încălzire, încălzire scaune faţă, scaun şofer cu înălţime reglabilă, airbag genunchi (pe partea șoferului), senzori de parcare în spate, sistem multimedia Smart Audio cu ecran tactil de 8 inchi și cameră video SD pentru mers în marșarier. Tivoli dispune și de un pachet cuprinzător cu sistem de asistență.

Echiparea superioară pentru SsangYong Tivoli poartă denumirea Clever și în acest caz prețul începe de la 21.300 de euro. Lista echipamentelor standard este mult mai generoasă: climatizare automată, senzori de parcare în față și în spate, tablou de bord cu ecran de 10,25 inchi, oglinda interioară electrocromă sau lumini ambientale cu LED, pe portiere și consola centrală.

Indiferent de echiparea aleasă prețul crește cu 1.600 de euro dacă se alege cutia automată și cu aceeași sumă dacă bifăm tracțiunea integrală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: SsangYong


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide