Ce este Apple CarPlay wireless și cum ai acces la el

Autor: ProMotor 22 dec. 2019 Știri auto

Dacă ai un telefon Apple, cu siguranță știi deja ce este Apple CarPlay – sunt șanse ca să folosești deja această funcție a mașinii tale. Intuitivul sistem CarPlay permite conectarea telefonului mobil la mașină și folosirea anumitor aplicații de pe telefon prin intermediu ecranului tactil (sau nu, în cazul Mazda) al mașinii.

Dacă cei mai mulți utilizatori sunt deja familiarizați cu operațiunea de a conecta telefonul la mașină prin intermediul unui cablu de date, vor fi încântați să audă că există acum posibilitatea de a elimina cu totul acest cablu. Din ce în ce mai mulți producători de mașini oferă acum sau în curând posibilitatea de a folosi Apple CarPlay wireless. Astfel accesul la aplicații populare ca Apple Maps, Google Maps, Waze, Spotify și altele la fel de utile va fi mai simplu ca niciodată.

Apple CarPlay wireless funcționează aproape la fel de convenabil ca și conexiunea Bluetooth, chiar dacă această funcție apelează la transferul de date prin WiFi nu prin Bluetooth. Astfel, e suficient să te urci în mașină și să pornești motorul pentru ca telefonul să se conecteze automat prin Apple CarPlay fără a necesita folosirea unui cablu.

BMW este prima companie care a anunțat că oferă Apple CarPlay wireless, chiar dacă inițial accesul la această funcționalitate a presupus plata unei taxe de acces. Din ultimele informații, BMW a renunțat la această taxă, dar serviciul este disponibil numai în cazul mașinilor dotate cu generația a șaptea a sistemului de infotainment. Mai sunt încă multe modele care se vând cu generația a șasea, așa că fiți atenți la ce cumpărați dacă aveți nevoie de funcția Apple CarPlay.

Alți producători care oferă conexiune wireless pentru Apple CarPlay includ Audi, pe noul A6, dar și VW, care a anunțat că va oferi această funcție pe Golf VIII. Alte modele din grupul Volkswagen vor fi actualizate pentru a primi această funcție în următoarele 12-18 luni, Tiguan, Golf și Touareg fiind printre primele.

De asemenea, Mercedes-Benz va oferi conexiune wireless pentru conexiunea Apple CarPlay la sistemul multimedia MBUX, care a debutat anul trecut pe Clasa A. În cazul în care mașina ta nu va primi în viitorul apropiat această funcție, există oricând posibilitatea unui sistem multimedia aftermarket care să includă conexiune wireless Apple CarPlay.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide