Ce este Opel Pure Panel și ce mașini vor fi echipate cu așa ceva

Autor: ProMotor 03 iun. 2020 Știri auto

Opel va lansa a doua generație a modelului Mokka în primăvara anului viitor, dar asta nu înseamnă că până atunci nu încearcă să ne atragă atenția cu teasere ale viitorului model. Printre acestea regăsim și o schiță cu planșa de bord, botezată de Opel „Pure Panel”.

Intră în Galeria FOTO

Dacă am văzut deja primele prototipuri camuflate, încă nu știm foarte multe despre interiorul viitorului Mokka. Opel spune însă că acesta va reprezenta modelul de lansare al unui nou concept de interior, unul bazat pe simplitate și triumful funcției asupra formei. Opel numește asta Pure Panel, un cockpit hi-tech complet digitalizat și, în același timp, redus la esențial pentru a nu distrage inutil atenția celui de la volan.

Ca și în cazul altor modele de pe piață, Opel adoptă prostul obicei al renunțării butoanelor fizice în favoarea unor comenzi tactile ascunse într-un meniu pe ecranul sistemului de infotainment. Opel promite, totuși, că viitoarea interfață va dispune de cele mai noi tehnologii informatice pentru a oferi șoferului informațiile relevante „fără stimuli vizuali deranjanți”.

„Cu noul Opel Mokka, oferim în premieră clienților noștri Opel Pure Panel. Ecrane largi, integrate în suprafața informațională orizontală, un număr minim de butoane fizice și informații digitale clare pentru a crea o experiență de client optimizată”, spune vicepreședintele Opel pe probleme de design Mark Adams.

Opel Mokka va fi doar primul dintr-o gamă de modele noi, pe care producătorul german le descrie ca fiind „pure, precise, reduse la esențial”. Potrivit Opel, viitorul crossover va păstra un design tipic german care oferă expresivitate și claritate. Aceeași filozofie va marca și construcția interiorului.

Viitorul model Mokka va avea la bază platforma EMP1 a grupului PSA, pe care este construit și noul Corsa, ceea ce permite crossoverului Opel să fie mai ușor cu circa 120 kg decât versiunea actuală. De asemenea, Mokka va avea, încă de la lansare, o versiune electrică care se va numi Mokka-e.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide