Noul Opel Mokka va avea o variantă electrică încă de la lansare

Autor: ProMotor 22 apr. 2020 Știri auto

Noul Opel Mokka va avea o variantă electrică chiar de la lansare. Cea de-a doua generație Mokka este complet nouă, iar noua sa tehnologie, inclusiv e-power, este testată în detaliu, configurată și validată înainte de lansarea pe piață.

Producția de serie va începe în al patrulea trimestru al acestui an și varianta electrică va fi prima produsă. Aceasta urmează să ajungă la clienți la începutul anului 2021.

Prima generație a debutat în 2012. În acel moment, Mokka a impresionat prin dimensiunile sale compacte și aspectul robust. Noul model este de asemenea compact și robust, dar cu un aspect mult mai modern, mult mai adaptat pentru conducerea în oraș și are un design și mai atractiv. Modelul va avea o variantă elecrică chiar de la lansare. Clienții se pot bucura mai întâi de versiunea pur electrică, cu baterie, dar modelul va fi disponibil și cu motorizări termice.

Deși momentan doar în varianta camuflată, noul Mokka își arată deja proporțiile bine conturate, designul aliniat la viitoarea filosofie de design Opel.

Sub îndrumarea PSA, SUV-ul este de așteptat să se bazeze pe platforma EMP1 (cunoscută și sub denumirea de CMP) găsită noul Opel Corsa, precum și pe cele mai recente modele Peugeot 208, 2008 și DS3 Crossback.

Versiunea electrică s-ar putea numi Opel Mokka-e

Se știe destul de puțin despre Mokka cu emisii zero, dar ne așteptăm să fie numită Mokka-e, precum modelul Corsa-e. Acesta din urmă are un motor electric care furnizează 134 CP / 100 kW și 136 Nm cuplu, conectat la o baterie de 50 kWh care îi oferă o autonomie WLTP de aproape 330 km.

CEO-ul Opel, Michael Lohscheller: „Am urmărit foarte atent dezvoltarea noului Mokka timp de doi ani și jumătate și sunt foarte mândru de acest nou Opel, care va fi electric de la început! Pot promite că noul Mokka va fi unul dintre cele mai interesante autovehicule din lunga noastră istorie! Această a doua generație arată tot ce înseamnă Opel astăzi, dar și ce va însemna în viitor, va schimba percepția asupra mărcii noastre. Inginerii noștri încă lucrează la aspecte importante, aștept cu nerăbdare să prezint noul Mokka în curând. ”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel



Comentarii
Inchide