Ce este Tesla Dyno Mode și de ce nu trebuie să-l activezi – VIDEO

Autor: ProMotor 04 feb. 2020 Știri auto

Pentru cei care nu știu, Tesla Model 3 dispune de un mod de funționare cunoscut ca Dyno Mode. După cum îi spune și numele, acesta trebuie folosit doar pentru testele Dyno, dar băieți întreprinzători au reușit activarea acestui mod și în timpul rulării pe șosea. Iată ce este Tesla Dyno Mode și de ce nu trebuie să-l activezi.

Înainte de a trece mai departe, trebuie spus că Dyno Mode nu ar trebui activat sub nicio formă în cazul unei mașini care rulează pe drumuri publice. Videoclipul de mai jos arată exact ce ar putea să se întâmple în acest caz. Asta deoarece Dyno Mode dezactivează toată paleta de sisteme de siguranță care se asigură că Tesla Model 3 rămâne pe șosea, în ciuda cuplului infernal de care dispune la roți. Exact, adio, control al stabilității, adio, ABS, control al tracțiunii, frânare autonomă și toate celelalalte sisteme care te fac să pari un șofer aproape competent în cele mai banale situații de trafic.

 

https://youtu.be/bsjAlJuatmY

Tesla nu a oferit informații oficiale despre cum se activează acest mod (nici noi nu o vom face), dar un search pe Google va întoarce suficiente rezultate pentru a reuși fără probleme accesarea Dyno Mode. Unul dintre pașii importanți este introducerea parolei „dynotest”, ceea ce ar trebui să ofere o explicație clară asupra scopului acestei funcții. Ca să fie și mai clare lucrurile, la activarea Dyno Mode, mașina va emite o avertizare care spune că nu trebuie să conduci pe drumurile publice cu acest mod activat.

În absența sistemelor de siguranță, Tesla Model 3 este o mașină foarte dificil de controlat, chiar și la viteze mici. Autorul clipului de pe Youtube se arată foarte surprins de comportamentul mașinii, o Tesla Model 3 AWD. Evenimentul s-a produs la viteză relativ mică, pe rampa de acces spre autostradă. Consecințele ar fi fost mult mai grave la viteze de autostradă. De vină este cuplul imens al motoarelor electrice, roțile pierzând ușor aderența.

sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide