Ce făcea şoferul decedat în primul accident mortal în care a fost implicat un Tesla Model S

Autor: go4it.ro 05 iul. 2016 Știri auto
Ce făcea şoferul decedat în primul accident mortal în care a fost implicat un Tesla Model S

 


Apar noi detalii din accidentul rutier mortal în care a fost implicat un automobil Tesla Model S care rula pe sistemul Autopilot. În urma incidentului, şoferul şi-a pierdut viaţa. Conform Florida Highway Patrol, la bordul maşinii a fost descoperit un DVD player portabil. Dispozitivul încă rula un film „Harry Potter” după ce accidentul s-a produs, potrivit unui poliţist rutier care a ajuns la faţa locului, scrie Go4it.ro. Şi un localnic a declarat că a auzit sunete, care păreau că provin dintr-un film, venind din maşina avariată. Totuşi, un alt martor, care susţine că a ajuns la faţa locului înaintea poliţiştilor, a spus că din vehicul nu se auzea nimic.

Urmează ca anchetatorii să afle dacă şoferul automobilului Tesla mort în accident, Joshua Brown, urmărea sau nu un film înaine de a se produce impactul. 

Accidentul a avut loc pe o şosea din Florida, în luna mai, după ce un camion a intrat pe arteră şi a fost lovit de automobilul Tesla care circula regulamentar. Nici şoferul – despre care Tesla spune că deţine responsabilitatea finală pentru acţiunile maşinii -, nici pilotul automat n-au sesizat obstacolul din faţă, iar frânele nu au fost acţionate. De obicei, atunci când detectează un pericol sistemul Autopilot îl avertizează pe şofer şi îi transmite să preia controlul maşinii. 

Citeşte articolul complet pe Go4it.ro


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide