Ce trebuie să faci atunci când ești tras pe dreapta de poliție? Cei mai mulți șoferi nu știu

Autor: David Andrei 03 feb. 2021 Știri auto

Ce trebuie să faci dacă ai fost tras pe dreapta de poliție? Poliția Română îi învață pe șoferi ce trebuie să facă pentru ca interacțiunea cu oamenii legii să decurgă cât mai simplu.

GALERIE FOTO

Pot să cobor din mașină? Pot să mă apropii de mașina Poliției? Pot să plec dacă procedura durează prea mult? Sunt întrebări pe care orice șofer fără experiență în ceea ce privește interacțiunea cu polițiștii și le pune atunci când este tras pe dreapta.

După ce oprește o mașină, polițistul trebuie să se prezinte. Acesta trebuie să spună numele și funcția înainte de a solicita un act de identitate. În cazul în care șoferul refuză să se legitimeze, polițistul poate dispune imobilizarea autovehiculului. În vederea imobilizării, se folosește un dispozitiv tehnic omologat de tip caracatiță. Mai mult, acesta are dreptul să ducă șoferul la o secție de poliție în vederea stabilirii identității. Acest lucru se va întâmpla dacă șoferul susține că nu are documentele la el sau refuză să le prezinte.

Atunci când mașina este oprită de poliție, nici șoferul și nici pasagerii săi nu au voie să deschidă portierele. Nici ieșirea din mașină sau deplasarea către autospeciala în care polițistul completează procesul verbal nu vor fi de folos în vederea scăpării de sancțiune.

Ce faci când ești tras pe dreapta de poliție

Dacă șoferul este convins că nu a greșit, declarația unui martor, chiar aflat în mașina șoferului tras pe dreapta, va desființa practic procesul verbal întocmit de polițist, în cazul în care omul legii nu va aduce și el un martor care să-i susțină punctul de vedere. O adresă către Poliția Locală, care gestionează camerele video din intersecții, poate fi de ajutor în astfel de situații pentru a arăta exact cum s-au petrecut lucrurile.

Conducătorii auto pot contesta procesul verbal în decurs de 15 zile de la semnarea acestuia. Când șoferul refuză să semneze procesul verbal, acesta îi va fi transmis prin poștă la adresa comunicată. Dacă, din momentul nesemnării procesului verbal și momentul primirii acestuia în cutia poștală trec mai mult de două luni, fapta este prescrisă.

Atunci când sunteți oprit în trafic de un polițist, respectați-i indicațiile!

Dacă doar vi se verifică documentele sau…

Posted by Politia Romana on Tuesday, 2 February 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide