Ce hypercar pregătește Porsche?

Autor: Promotor 26 nov. 2019 Știri auto
Ce hypercar pregătește Porsche?

Porsche lucrează la un hypercar hybrid, care va fi pus în mișcare de un sistem de propulsie gândit pentru motorsport. Acesta ar putea ajunge în showroom-uri în 2023, scrie Autocar.

Este sistemul de propulsie cu care constructorul auto de mașini sport intenționa să intre în Formula 1, ca furnizor de motoare, dar planurile au fost abandonate. Un hypercar cu acest sistem ar fi cel mai puternic model din gama Porsche, ar rivaliza cu Aston Martin Valkyrie și Mercedes-AMG One, echipate cu tehnologie preluată de la echipele din Marele Circ, și ar fi succesorul lui 918 Spyder.

Șeful de la Porsche, Oliver Blume, a dat primele informații referitoare la un posibil viitor model ultra-performant în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva. Planurile inițiale vizau o mașină cu emisii zero, dar, pentru că cei de la Porsche au ajuns la concluzia că tehnologia nu este suficient de eficientă și nu are un potențial de autonomie suficient de mare, inginerii companiei s-au reorientat către un sistem hibrid. La această oră, singura electrică din gama Porsche este Taycan.

O echipă 40 de ingineri a fost alocată proiectului. Aceștia lucrează la dezvoltarea unui propulsor cu șase cilindri, care urmează să fie fi integrat într-un sistem de propulsie hibrid. Inițial, motorul trebuia să aibă o capacitate de 2.0 litri și să vină în locul unității V4 a modelului 919, câștigător la Le Mans. Ulterior, unitatea a primit o capacitate inferioară, de 1,6 litri, scriu britanicii de la Autocar.

“Indiferent de ce mașină construim, obiectivul nostru este ca aceasta să fie cea mai sportivă din segment”, este planul dezvăluit de Stefan Weckbach, șeful diviziei de vehicule electrice. Tot Weckbach este cel care a înaintat ideea unei colaborări cu Rimac. Porsche deține 10% din compania croată producătoare de hypercar-uri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche



Comentarii
Inchide