Audi E-Tron primește autonomie mai mare. Cât merge cu un plin de curent?

Autor: Elena Luchian 29 nov. 2019 Știri auto

Audi E-Tron poate parcurge o distanță mai mare între două încărcări. Primul Audi electric din istorie primește o autonomie cu 25 de kilometri mai mare, dar și un look mai sportiv.

GALERIE FOTO

Chiar înainte de a lansa noul E-Tron Sportback, Audi operează modificări și la SUV-ul E-Tron, dezvăluit anul trecut. În consecință, toate versiunile vor primi o autonomie cu 25 de kilometri mai mare, în ciclul WLTP. Astfel, Audi E-Tron 55 quattro va parcurge până la 436 de kilometri între două încărcări.

Inginerii de la Ingolstadt au eficientizat sistemul de propulsie: motorul care angrenează puntea față este decuplat aproape complet în sarcini parțiale, intrând în acțiune atunci când șoferul are nevoie de mai multă putere. Pentru că acesta nu mai are nevoie de energie, rezervele bateriei de 95 kWh, in cazul versiunii E-Tron 55 quattro, sunt protejate.

Audi E-Tron (3)

Pachetul S line, îl face pe E-Tron să arate și să se comporte mai sportiv, pentru că îi aduce jante de 20 de inci și suspensie pneumatică sport, în timp ce o bară față și difuzorul spate îi asigură un flux de aer superior. Logo-ul S apare în grila de mari dimensiuni și pe praguri.

Odată cu lansarea lui E-Tron Sportback, care a avut loc în urmă cu o săptămână, Audi propune și o nouă versiune. Este vorba despre E-Tron 50 quattro, cu 230 kW și 540 Nm, care va face mașinile să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde și să atingă o viteză maximă de 190 km/h. Bateria cu 27 de module, fiecare conținând douăsprezece celule prismatice, cântărește doar 120 de kilograme și îi asigură o autonomie de 336 kilometri. În Germania, Audi E-Tron 50 quattro va porni de la 69.100 de euro, iar Audi E-Tron Sportback 50 quattro de la 71.350 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi



Comentarii
Inchide