Ce înseamnă să fii șofer pe autospeciala SMURD – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 26 oct. 2022 Știri auto
Ce înseamnă să fii șofer pe autospeciala SMURD – VIDEO

Munca pe o autospecială a serviciului SMURD cu siguranță nu e ușoară. Dacă ați vrut vreodată să aflați mai multe despre cum este să fii șofer pe o astfel de mașină, noi avem răspunsurile.

După seria noastră de întrebări și răspunsuri cu Poliția Română, am decis să continuăm cu una despre ce înseamnă să fii șofer pe o autospecială SMURD.

Noi am mers la Detașamentul de Pompieri Dămăroaia pentru a vă prezenta o ambulanță SMURD, dar și ce înseamnă să fii șofer pe aceasta. De asemenea, vom afla și ce echipamente are un astfel de vehicul.

Omul care ne va răspunde la întrebări este Filip Gheorghe, plutonier adjutant din cadrul Detașamentului de Pompieri Dămăroaia.

Cum este să fii șofer pe autospeciala SMURD?

Este destul de greu, mai ales în traficul aglomerat. În ciuda acestui fapt, se încearcă evitarea celorlalte mașini și deplasarea cât mai rapidă, fără a crea un eveniment neplăcut.

Ce calități trebuie să aibă un șofer de pe ambulanță?

În primul rând, trebuie să fie un șofer profesionist, categoriile B și C sunt obligatorii pentru șoferii de ambulanță. De asemenea, trebuie să aibă atenție distributivă, rezistență mare la efort, dar și experiență.

Care sunt cele mai mari provocări în această meserie?

Probabil că cea mai mare provocare ar fi să ajungi într-un timp cât mai scurt la caz, fără să ai evenimente neplăcute în trafic.

Cât de în siguranță te simți la volanul unei ambulanțe?

Mă simt foarte în siguranță, deoarece există un serviciu specializat care se ocupă de mentenanța autospecialelor.

Ce te face să lucrezi în acest domeniu?

O fac pentru că îmi place, îmi place ceea ce fac, îmi place să ajut oamenii și pentru că îmi place mediul în care lucrez. Am coleg foarte buni și profesioniști.

VIDEO

Sfaturi pentru șoferii care întâlnesc ambulanța în trafic:

În primul rând, ei ar trebui să respecte regulile codului rutier. La sosirea unei ambulanțe cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, să încetinească și să se apropie, atât cât se poate, de partea din dreapta a carosabilului.

Cum arată o zi obișnuită a unui șofer de ambulanță?

Dimineața ne echipăm, inspectăm autospeciala, atât din punct de vedere vizual, cât și funcțional. Apoi, așteptăm intervențiile. Dacă nu există intervenții, există diverse alte activității în cadrul subunității.

În cât timp pornește ambulanța de la momentul primirii apelului până la plecare?

Pe timp de zi, ambulanța pornește în cel mult un minut. Pe timp de noapte în cel mult două minute.

Din ce este compus un echipaj SMURD?

Un echipaj SMURD are trei membrii. Unul este șoferul, celălalt este un comandant de echipaj, iar celălalt este un servant.

Ce dotări are o autospecială SMURD?

Autospeciala prezentată este un Volkswagen Transporter. Sub capotă există un motor de 2,0 litri, pe motorină. Acesta produce 205 cai putere. Motorul este legat la o cutie automată DSG cu șapte rapoarte, iar puterea ajunge la toate cele patru roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală 4Motion.

Ce echipamente regăsim în cabina șoferului?

Din cabină se pot porni semnalele acustice și luminoase. La interior regăsim și o stație de emisie-recepție, un interfon de comunicare cu personalul din spate. De asemenea, există și o cameră care filmează ce se întâmplă în trafic.

Ce echipamente medicale se află într-o autospecială SMURD 

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide