ProMotor întreabă, Poliția Română răspunde: care sunt dotările unei motociclete de poliție?

Autor: Ionuț Vîlciu 23 aug. 2022 Știri auto
ProMotor întreabă, Poliția Română răspunde: care sunt dotările unei motociclete de poliție?

Seria de întrebări și răspunsuri cu Poliția Română continuă. Echipa ProMotor aduce informații despre un altfel de vehicul aflat în echiparea autorităților: motocicleta.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri continuă. ProMotor întreabă, iar Poliția Română ne răspunde. De această dată ne concentrăm atenția asupra unui alt tip de vehicul. Este vorba de motocicletele din dotarea Poliției Române.

Se pare că din ce în ce mai mulți români obțin permisul pentru categoria A și își achiziționează o motocicletă. În cele ce urmează vom discuta despre siguranța rutieră și despre motociclete, în general.

Care sunt dotările unei motociclete de poliție?

Motocicleta pe care echipa noastră a avut-o la dispoziție este un BMW R1200RT. Motorul în două pistoane al acestei motociclete măsoară 1200 de centimetri cubi, după cum putem deduce și din denumire. Motorul dezvoltă 92 kW sau 123 de cai putere. Masa proprie a motocicletei este de 276 de kilograme.

Față de o motocicletă standard, aceasta are montate sistemele optice și acustice aferente unei astfel de motociclete. Bineînțeles, mai există și aspectul specific unui astfel de autovehicul.

Poate fi considerată drept o motocicletă rapidă?

Da, este o motocicletă rapidă, dar nu este una sportivă.

Pentru ce este folosită o astfel de motocicletă?

O astfel de motocicletă se folosește pentru munca de poliție rutieră și activitățile specifice acesteia. Printre acestea se numără sancționarea conducătorilor auto, deplasarea la evenimente rutiere, precum accidentele rutiere.

Se ajunge mai repede cu o motocicletă la evenimentele rutiere decât cu o mașină?

Răspunsul este că da, polițiștii pot ajunge mai repede pe motociclete, atât pe autostradă, cât și în oraș.

Cu motocicleta te poți strecura mult mai ușor prin trafic

Este adevărat că motocicletele oferă un avantaj în această direcție, dar necesită o atenție sporită. Motocicliștii sunt puși în pericol, dată fiind natura vehiculului pe care îl conduc, iar echipamentul de protecție este vital.

Mai multe informații puteți afla din materialul video de mai sus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide