Ce mașină conducea Florin Cîțu când a fost tras pe dreapta de polițiști

Autor: Marius Vișan 13 aug. 2021 Știri auto

Mediafax a obţinut în exclusivitate întreg dosarul penal al premierului Florin Cîţu, aşa cum el a fost pus la dispoziţie de către autorităţile judiciare americane.

Acesta prezintă faptele şi mărturiile aşa cum se regăsesc în documentele aflate în dosar.

Autoritățile din Iowa au descris momentul că Florin Cîțu a fost tras pe dreapta

„L-am văzut pe inculpat conducând un Ford Probe roşu cu placa Iowa 675CMG în zona de est, pe Lincoln Way, pe banda exterioară. Pe măsură ce maşina Probe călătorea spre est, el se deplasa în mod vizibil de pe-o parte pe alta a rutei de călătorie.

Maşina Probe nu a menţinut o viteză constantă (fluctua între 32 şi 56 km/h). Inculpatul mirosea a băuturi alcoolice şi a recunoscut că a băut. Inculpatul avea o ochii injectaţi şi umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate. Inculpatul a făcut un Preliminary Breath Test care indica Blood Alcohol Content (BAC) peste 0.100. Inculpatul a făcut testul Datamaster şi acesta a înregistrat un BAC de 0.161”.

Limita legală a Blood Alcohol Content, potrivit CoduluiPenal din Iowa, este de 0.08.

Intră în GALERIA FOTO

Imagini cu rol de ilustrație pentru modelul Ford Probe (generația 1994)

Premierul Florin Cîţu a confirmat miercuri că în urmă cu 20 de ani a fost amendat contravenţional în Statele Unite ale Americii pentru conducere sub influenţa alcoolului, afirmând că a fost o greşeală pentru care a plătit foarte scump, fiind obligat la vremea aceea să îşi vândă maşina şi să circule ca pieton timp de un an.

„Da, acum 20 de ani a fost vorba de un DUI (driving under the influence), este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. (…) Este o contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Sursă: Mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Ford, Facebook / Florin Citu


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide