Florin Cîțu: Peste 10 miliarde de euro așteaptă să fie investiți în autostrăzi

Autor: ProMotor 28 ian. 2020 Știri auto
Florin Cîțu: Peste 10 miliarde de euro așteaptă să fie investiți în autostrăzi

Florin Cîțu, ministrul finațelor, a declarat că bugetul are prevăzut pentru investiții peste 10 miliarde de euro. Banii nu vor fi risipiți pe proiecte mărunte, ci vor merge preponderent în infrastructură, pentru construcția autostrăzilor Sibiu-Piteși și Târgu-Mureș-Iași.

„Banii de investiţii sunt 50 de miliarde, 4,5% din PIB bani pe proiecte, nu sunt bani irosiţi acolo. Iar aceşti bani vor fi folosiţi pentru investiţii, nu se vor duce la jumătatea anului prin rectificare către pensii şi salarii. Nu se va întâmpla acest lucru”, a declarat Florin Cîţu, citat de LifeNews.ro

El a precizat că banii nu vor fi împărţiţi în o mie de proiecte, „să le punem pe hârtie şi să nu facem nimic”, ci pentru două autostrăzi „mari şi late”.

„Am o altă filosofie: hai să facem unul-două proiecte mari, să le începem şi să le facem. Nu putem să ne împărţim iarăşi în o mie de proiecte, să le punem pe hârtie şi să nu facem nimic. Astea mari sunt două autostrăzi mari şi late pe care vrem să le începem să le facem şi o a treia pentru care ministrul Transporturilor a găsit deja o soluţie temporară. Avem Sibiu – Piteşti, care trebuie făcută, avem Autostrada Unirii, care trebuie făcută, şi Comarnic – Braşov. Acestea sunt trei chestii pe care vrem să le facem. Să arătăm că se pot face. Bugetele în ultimii ani au fost piperate cu tot felul de proiecte care au fost bugetate şi nu s-au făcut niciodată. Banii au fost acolo doar pentru a fi luaţi în timpul anului şi duşi în altă parte”, a subliniat oficialul MFP.

Potrivit ministrului, partea de structură a cheltuielilor nu este sustenabilă, deoarece nu se poate merge pe termen lung cu două treimi din cheltuieli doar pentru pensii, salarii şi asistenţă socială. De aceea, măsurile care vor fi luate anul acesta şi în viitor vor fi şi pe partea de venituri şi pe cea de cheltuieli.

sursa: LifeNews.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ministerul Finanțelor Publice / Facebook



Comentarii
Inchide