Ce mașină de lux vrea să-și cumpere Max Verstappen, noul campion mondial din Formula 1

Autor: Daniel Samoilă 14 dec. 2021 Știri auto

Max Verstappen a câștigat primul său titlu mondial în Formula 1, la finalul săptămânii trecute. Olandezul va primi un bonus de la Red Bull pentru această performanță, iar pilotul batav vrea să-și cumpere un hypercar de lux.

Concret, lui Verstappen i se va mări salariul cu 14 milioane de dolari începând cu 2022. Aceasta va fi răsplata pentru că a câștigat titlul mondial la piloți în 2021.

Intră în Galeria FOTO

Fiindcă e cunoscut drept un pasionat al automobilelor de lux, Verstappen își va cumpăra un Aston Martin Valkyrie, un hypercar estimat la 2 milioane de euro. Mașina este realizată de producătorul auto britanic împreună cu Red Bull Racing, scrie AS.com.

Verstappen își va cumpăra un Aston Martin Valkyrie

Aston Martin Valkyrie este în stadiul de producție și va ieși pe piață anul viitor. Se vor realiza în total doar 150 de exemplare.

Mașina dispune de un motor V12 Cosworth și poate dezvolta până la 1.150 de cai putere. Verstappen poate călători cu mașina pe drumurile publice, dar și să concureze în cursele din Formula 1.

Max Verstappen a câștigat titlul la piloți cu 395,5 puncte, Hamilton a terminat pe doi cu 387,5 puncte, în timp ce Valltteri Bottas a încheiat pe trei, cu 226 de puncte.

Mercedes a câștigat pentru a opta oară la rând titlul la constructori, egalându-i în clasamentul all-time pe cei de la McLaren. Ferrari rămâne formația cu cele mai multe titluri din istoria Formulei 1 – 16.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Netcarshow.com



Comentarii
Inchide