VIDEO. Max Verstappen, noul campion mondial din Formula 1. Final „nebun” în ultima cursă

Autor: Daniel Samoilă 13 dec. 2021 Știri auto

Max Verstappen a devenit primul olandez din istorie care devine campion mondial în Formula 1. Pilotul de la Red Bull s-a impus în ultima etapă a sezonului, la Abu Dhabi, după o cursă realmente „nebună” și un duel epic cu Lewis Hamilton.

Verstappen a plecat din pole-position la Abu Dhabi, pe circuitul Yas Marina, dar a fost depășit la start de Hamilton, rivalul său la titlu, plecat de pe locul secund în grilă.

Intră în Galeria FOTO

Un moment relevant al cursei s-a consumat în turul 20. Sergio Perez, colegul lui Verstappen de la Red Bull, l-a depășit inițial pe Hamilton, aflat la conducerea cursei. Mexicanul, însă, a rezistat pe primul loc doar câteva viraje, fiindcă Hamilton a revenit pe primul loc.

Verstappen, campion mondial la piloți. Mercedes, la constructori

Punctul culminant al cursei a fost în turul 53, cu doar patru tururi până la final. Nicholas Latifi (Williams Racing) a intrat în parapet și cursa s-a desfășurat sub safety car, din cauza faptului că bucăți din mașina lui Latifi au rămas pe circuit.

Steagul galben s-a ridicat în ultimul tur, al 57-lea, moment în care Verstappen l-a depășit pe Hamilton. Olandezul a profitat de faptul că pe monopostul său erau montane pneuri soft mult mai aderente decât cele medii ale britanicului.

Verstappen a trecut primul linia de sosire, cu un avans de peste două secunde față de Hamilton. Podiumul a fost completat de Carlos Sainz, pilotul celor de la Ferrari.

Astfel, Max Verstappen a câștigat titlul la piloți cu 395,5 puncte, Hamilton a terminat pe doi cu 387,5 puncte, în timp ce Valltteri Bottas a încheiat pe trei, cu 226 de puncte.

Mercedes a câștigat pentru a opta oară la rând titlul la constructori, egalându-i în clasamentul all-time pe cei de la McLaren. Ferrari rămâne formația cu cele mai multe titluri din istoria Formulei 1 – 16.

Podiumul din clasamentul constructorilor din 2021 a fost completat de Red Bull și Ferrari.

VIDEO. Momentul decisiv al cursei din Abu Dhabi

https://www.youtube.com/watch?v=UjDZ_E3MWoc&ab_channel=TRLLimitless

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Marca.com



Comentarii
Inchide