Ce mașină și-au luat pentru următoarea aventură românii care au fost cu Dacia Duster în Siberia?

Autor: Elena Luchian 09 mart. 2020 Știri auto

Românii care au fost cu Dacia Duster în Siberia se pregătesc de următoarea aventură. Și și-au ales deja mașina. Ce model îi va duce într-o nouă expediție extremă?

GALERIE FOTO

Atilla Bertici trebuia să aleagă o mașină care să nu se sperie de condițiile extreme oferite de viitoarea aventură, care va demara în luna septembrie a acestui an: Mongolia și Munții Pamir din Asia Centrală sunt destinațiile următoare. Nu sunt -60 de grade Celsius la destinație așa cum au fost în Siberia (deși nu vor sta departe de ținutul înghețat nici de această dată!), dar îi așteaptă un drum numit “autostradă”. Nu are asfalt, iar în multe sectoare de drum, este extrem de îngust. Nu există parapet care să despartă mașinile de râpă, iar drumul urcă până la o altitudine de 4.655 de metri. O rută care îți taie respirația.

Vechiul NEO cu motor 1.5 dCi va ajunge exponat la muzeul Dacia. Noul NEO este tot un Duster. Mașina tocmai a sosit. Are motor 1.33 turbo pe benzină, 150 de cai putere și sistem de tracțiune integrală.

Noul NEO are 77 de kilograme mai puțin decât dieselul și este cu aproape 2 centimetri mai înalt.

Cine pleacă în Mongolia?

Doi membri ai viitorului echipaj sunt siguri pentru moment: Atilla Bertici și NEO. Alături de ei vor merge curajoasa Kinga, călită în Siberia, fiul lor sau fratele lui Atilla. Alături de ei peste mări și țări vor merge mai mulți curajoși. Este prima expediție în grup în Mongolia și Pamir și alte douăsprezece mașini îi vor călca pe urme noului NEO.

Ruta lor acoperă peste 20.000 de kilometri și 15 țări. Noua expediție îi va purta pe celebrul Drum al Mătăsii, în zona Lacului Aral, prin Mongolia, Kirgizstan, Uzbekistan, Kazakhstan, Tadjikistan, unde vor merge 600 de kilometri paralel cu granița cu Afghanistan, vor ajunge în Munții Pamir și la 4.655 de metri. Lacul Baikal și din nou Siberia sunt incluse în itinerariul viitoarei expediții.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide