Ce mașini a avut Regina Angliei

Autor: Ionuț Vîlciu acum 3 săptămâni Știri auto
Ce mașini a avut Regina Angliei

La vârsta de 96 de ani, Regina Angliei a decedat. Elisabeta a II-a a avut o colecție impresionantă de mașini care valorează milioane de dolari.

Regina Elisabeta a II-a a decedat la vârsta de 96 de ani. Ea a avut cea mai lungă domnie dintre monarhii Marii Britanii. Domnia sa a durat 70 de ani. Ea a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, pe 6 februarie 1952. Încoronarea sa a avut loc un an mai târziu, pe 2 iunie 1953. Un detaliu foarte interesant este că ea a fost mecanic în cadrul armatei Marii Britanii în al doilea Război Mondial.

De-a lungul timpului, ea a fost văzută în diverse vehicule. În ultima vreme, venea la evenimente într-un Bentley State Limousine. Doar două astfel de mașini au fost construite și i-au fost prezentate cu ocazia împlinirii a 50 de ani de domnie. Limuzina blindată este propulsată de un V8 twin-turbo de 6,75 litri modificat, luat de pe Arnage R. Acesta produce 400 CP și 835 Nm de cuplu și se spune că este evaluat la aproximativ 10 milioane de lire sterline.

Ce mașini mai există în colecția pe care Regina Angliei a avut-o?

Chiar dacă era condusă la evenimente în al său Bentley, ea obișnuia să mai și conducă, din când în când. Cu toate acestea, ea nu a trebuit niciodată să susțină examenul de conducere și nu avea permis de conducere. Ca atare, Regina a fost singura persoană din țară care nu avea nevoie de permis de conducere pentru a conduce, deoarece permisele de conducere sunt eliberate în numele ei.

Se pare că mașinile Land Rover erau preferatele ei. Regina ar fi deținut de-a lungul timpului circa 30 de exemplare. Cunoscute ulterior sub numele de Defender, automobilele de teren ar fi avut un loc special pentru Regină. Un alt vehicul al companiei în care a fost zărită frecvent era Range Rover-ul. Există și o versiune cu ampatament mărit, cu plafon retractabil. Acest lucru îi permitea să stea în picioare și să salute mulțimea.

La tron îi va urma fiul ei, Prințul Charles, urmând ca el să devină regele Marii Britanii.

 

 

 


Sursa foto: Shutterstock.com


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide