Ce mașini conduc, de fapt, doctorii. 10 modele preferate de oamenii în halat alb

Autor: ProMotor 29 mai 2020 Știri auto

În contextul pandemiei de coronavirus, în ultimele trei lunii, toată atenția și speranța s-au concentrat pe cadrele medicale. În aceste condiții ne-am pus o întrebare cât se poate de omenească: oare ce mașini conduc doctorii și persoanele din sistemul medical? Preferă autovehicule sport, supercarurile, sau mărci comune precum Toyota și Honda?

Medicii au nevoie de un vehicul pe care să se poată baza pentru a-i duce la cabinet, spital sau clinică. Fiabilitatea este un factor cheie pentru medici atunci când aleg un vehicul.

Intră în galeria foto

Având în vedere că salariile din sistemul de sănătate românesc nu pot fi comparate cu cele din alte țări europene, alegerile se fac în funcție de bugetul disponibil. Medicii specialiști cu o vechime mai mare își permit mașini mai scumpe (Porsche, Bentley, Maseratii etc), pe când cei debutanți sunt nevoiți să aleagă mărci „de volum” (Volkswagen, Renault, Ford etc).

Având în vedere că nu există studii efectuate pentru Europa am căutat pe site-urile din SUA. Acestea arată că cele mai multe persoane care lucrează în sistemul medical (medici, în general) preferă mărci comune precum Toyota și Honda.

10 mărci preferate de doctori

1.Toyota
2.Honda
3.Lexus
4.BMW
5.Mercedes-Benz
6.Ford
7.Nissan
8.Chevrolet
9.Subaru
10.Audi

Sondajul a descoperit că Toyota a fost de departe cea mai populară alegere în rândul medicilor, reprezentând 20% din  respondenți. Honda a fost numărul doi cu 14%. Pe locul trei s-a aflat Lexus, apoi BMW pe locul patru.

Medici amendați pentru viteză

Un alt studiu realizat tot în SUA relevă faptul că psihiatrii sunt cel mai frecvent amendați pentru viteză excesivă. Doar 18,0% din amenzi au primite medici de sex feminin, în ciuda faptului că femeile reprezintă o treime din medicii din SUA. Printre șoferii care au primit un amenzi numeroase ar fi proprietarii mașinilor de lux din rândul cardiologilor (40,9%). La polul opus, cele mai puține amenzi le-au primit medicii de la urgență, medicii de familie, pediatrie și chirurgie generală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: netcarshow.com



Comentarii
Inchide