Ce mașini oferă cea mai bună experiență în termeni de tehnologie

Autor: George Cristea 24 aug. 2020 Știri auto

Tehnologia avansează rapid, atât în ceea ce privește sistemele de siguranță dela bord, cât și în ceea ce privește dotările de confort. Totuși, nu toți șoferii se raportează în același mod la tehnologie și nu toate mărcile auto oferă o experiență plăcută șoferilor din acest punct de vedere. Iată ce mașini oferă cea mai bună experiență în termeni de tehnologie.

Intră în Galeria FOTO

JD Powers analizează mulți parametri ai interacțiunii dintre clienți și mașinile lor, de la fiabilitate la interacțiunea cu diferite componente ale mașinilor. Printre cele mai importante capitole analizate se numără experiența la volan, inclusiv, experiența cu noile tehnologii – de la sisteme de asistare a conducerii la cele de infotainment și navigație.

În cel mai recent studiu, JD Powers a analizat modul în care producătorii auto au aplicat noile tehnologii și cât de bine au reușit să facă acest lucru. Pentru aceasta a chestionat clienții mașinilor noi (atenție, este vorba de cei din Statele Unite) la 90 de zile după achiziție. Rezultatele au generat un scor cu valori între 0 și 1000 de puncte.

Cea mai bună experiență în termeni de tehnologie: Cum arată clasamentul?

Potrivit clasamentului întocmit de JD Powers, brandul care se descurcă cel mai bine cu noile tehnologii este Volvo, cu un scor de 617 puncte. Potrivit cumpărătorilor americani, mașinile Volvo oferă cea mai bună experiență în termeni de tehnologie. BMW s-a clasat pe poziția a doua (583 de puncte) acesta fiind urmat de Cadillac (577 de puncte). Top 5 este întregit de Mercedes (567) și Genesis (559). Surprinzător, un alt brand din grupul BMW, Mini, s-a clasat în coada clasamentului, cu numai 444 de puncte.

Mașinile Tesla au fost evaluate în afara clasamentului general, dat fiind că sondajul JD Powers nu a putut fi realizat în toate statele americane. Cu toate acestea, producătorul american de mașini electrice are potențialul de a pune dopul la șampania celor de la BMW și Mercedes, cu un scor de 593 de puncte. Cu alte cuvinte, dacă Tesla ar fi contat oficial în acest top, ar fi obținut locul al doilea, după Volvo.

Judecând după tehnologiile care s-au bucurat de apreciere, americanii se dau în vânt după camerele video, fie că e vorba de cele pentru mersul cu spatele, cele pentru vizualizare panoramică sau cele de tipul „Transparent Trailer View”. Pe de altă parte, comenzile prin gesturi au fost cele mai blamate, iar mulți s-au arătat ezitanți în ceea ce privește sistemele de asistare activă a conducerii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide