Ce mașini se construiesc în Wuhan, orașul paralizat de coronavirus?

Autor: Elena Luchian 29 ian. 2020 Știri auto

Wuhan, orașul paralizat de coronavirus, este unul dintre cele mai importante centre producției auto din China. Constructori ca Renault, Nissan, Honda, PSA și General Motors au acolo uzine. PSA a evacuat deja o parte din personal.

Galerie foto

11 milioane de oameni locuiesc în orașul aflat sub asediu. Epidemia are un impact major și asupra producătorilor auto. Într-o piață în care oricum, în 2019, s-au vândut cu 2,3 milioane de mașini mai puțin decât în 2018, conform datelor furnizate de LMC Automotive, coronavirusul îi face pe managerii uzinelor să ia în calcul întreruperea producției.

Renault a construit 180.000 de mașini anul trecut la Wuhan. Captur, începând de anul acesta și noua generație, Kadjar și Koleos sunt modelele care ies de pe linia de asamblare de acolo. 2.000 de angajați lucrează la centrul de producție Renault din Wuhan.

Tot acolo, PSA a construit 117.000 de unități Peugeot și Citroen în 2019. Grupul auto a recurs deja la evacuarea și repatrierea a 38 de persoane, care vor rămâne o perioadă în carantină. Mai mult, șefii PSA au decis că niciun angajat din alte state nu va mai avea o deplasare în China în perioada următoare.

Honda a inaugurat o nouă uzină la Wuhan în luna aprilie a anului trecut, cea de-a treia de pe teritoriul Chinei. SUV-ul Honda CR-V și versiunea sedan a lui Civic se construiesc acolo. Aproximativ 30 de angajați japonezi și familiile lor au fost deja lăsați să plece acasă cu un avion pus la dispoziția lor de guvernul nipon.

Și General Motors ia în calcul oprirea temporară a producției: “Cel mai important lucru este acum să menținem virusul sub control, producția vine pe locul 2 atunci când este vorba despre echipă și comunitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei.

Desi nu are fabrică în Wuhan, Volkswagen le-a cerut angajaților europeni din China să lucreze de acasă în următoarele săptămâni. Constructorii auto premium din Germania, Mercedes-Benz, BMW și Audi, pentru care China este cea mai importantă piață, nu au anunțat măsuri speciale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide