Ce pățești dacă participi la curse ilegale de mașini în Elveția? În România polițiștii te aplaudă

Autor: George Cristea 09 mai 2021 Știri auto
Ce pățești dacă participi la curse ilegale de mașini în Elveția? În România polițiștii te aplaudă

Cursele ilegale de mașini sunt la originea a numeroase accidente grave, tulburând în același timp liniștea publică. Cu toate acestea, polițiștii nu le acordă foarte multă importanță. Cel puțin nu în România. Iată ce pățești dacă participi la curse ilegale de mașini în Elveția.

Doisprezece persoane au fost arestate în Elveția pentru că au organizat curse ilegale în jurul orașului Zurich și au circulat cu aproape 300 de km pe oră. Este vorba despre unsprezece bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 24 și 40 de ani, scrie Euronews.

Membrii grupării sunt din Elveția, Italia, Republica Macedonia de Nord, Serbia și Bosnia și Herțegovina. Gruparea a fost acuzată că a organizat curse ilegale pe drumurile publice. Polițiștii spun că cei 12 circulau cu viteze de până la 287 de km pe oră pe autostradă.

Ce pățești în Elveția dacă participi la curse ilegale

Arestările survin unei anchete îndelungate la care au participat polițiști și procurori din Zurich. Anchetatorii au făcut percheziții în mai multe locații din Zurich la sfârșitul lunii aprilie și au confiscat mai multe mașini. Anchetele privindu-i pe suspecți au început în ianuarie 2019.

În Elveția, limita de viteză este de 120 km pe oră pe autostradă, de 50 de km pe oră în oraș și de 80 km pe oră în afara acestuia. Nu foarte diferit de România, unde însă vitezomanii nu riscă nici pe departe la fel de mult ca în Elveția.

Problema este atât de lipsită de importanță în România, încât polițiștii îi iau la mișto pe cei care semnalează cursele ilegale de mașini. Un caz răsunător în care a fost implicat primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu s-a soldat cu un adevărat război al declarațiilor între acesta și polițiștii Capitalei. Potrivit lui Ciucu, ofițerul de serviciu care i-a răspuns la apel i-a ”închis telefonul în nas”, după ce l-a întrebat la mișto „dacă are radar”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide