Ce poate să facă selectorul Terrain Mode de pe noul Hyundai Santa Fe

Autor: Marius Vișan 25 aug. 2020 Știri auto
Noul Santa Fe este primul model Hyundai de clasa SUV de pe piață europeană, echipat cu această tehnologie de control integrat.
Selectorul Terrain Mode asigura confort și permite o comutare rapidă între modurile de condus, optimizând performanță și setările sistemului de tracțiune integrală – HTRAC. Denumirea sistemului combină litera „H” din „Hyundai” și prima silabă a cuvântului „tracțiune”.
HTRAC controlează distribuția cuplului motor și a puterii de frânare diferit pe cele două punți, corespunzător situației. Funcția permite conducătorilor auto optimizarea tracțiunii pe diferite suprafețe, cum ar fi zăpadă, nisip sau noroi, contribuind la îmbunătățirea ținutei de drum și a aderenței în viraje.

Șoferul poate selecta între patru moduri de condus și trei tipuri de suprafață

Comenzile sunt poziționate central și pot fi vizualizate atât în cadrul grupului de instrumente digitale, cât și pe ecranul sistemului multimedia.
Moduri de deplasare pot varia între Comfort, Sport, Eco, Smart. În timp ce modurile de condus contribuie la îmbunătățirea performanțelor și a eficienței corespunzător nevoilor de condus, tracțiunea este optimizată în funcție de tipul de suprafață și de condițiile de deplasare, prin ajustarea cuplului, a turațiilor, a controlului tracțiunii și a distribuției cuplului de către sistemul de tracțiune integrală.
Tipuri de suprafațe:
• „Snow”: setările sunt optimizate în vederea maximizării aderenței la deplasarea pe suprafețe cu aderența scăzută și acoperite cu zăpadă;
• „Sand”: performanțele sunt optimizate la deplasarea pe suprafețe de rulare moi și cu rezistență ridicată;
• „Mud”: performanțele sunt optimizate la deplasarea pe suprafețe de rulare alunecoase și pe teren accidentat.

Santa Fe este primul model Hyundai pentru Europa care utilizează nouă platforma

Pe lângă cele două opțiuni de propulsie – hybrid și plug-în hybrid – introduse în premieră, cea mai recentă versiune prezintă un design distinctiv. În plus, Santa Fe este primul model Hyundai pentru Europa care utilizează nouă platforma pentru vehicule a companiei, din generația a treia, asigurând performanțe, eficientă și siguranță îmbunătățite.
Cel mai longeviv SUV al gamei Hyundai, care a ajuns la cea de-a 20-a aniversare, a fost apreciat de-a lungul timpului pentru confortul, pentru performanțele, pentru designul funcțional al habitaclului, dar și pentru multitudinea dotărilor disponibile în versiunea standard.
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide