Noul Hyundai Santa Fe facelift – Ce este nou?

Autor: Elena Luchian 03 iun. 2020 Știri auto

Noul Hyundai Santa Fe facelift a fost dezvăluit oficial. Producătorul sud-coreean aduce în gama SUV-ului și o versiune plug-in hybrid, un interior redesenat și un pachet Luxury. Mai mult, deși este doar un facelift, asiaticii au pregătit și o platformă nouă.

GALERIE FOTO

Hyundai s-a grăbit și, la mai puțin de doi ani de la dezvăluirera noii generații, prezintă acum versiunea facelift. Aceasta vine cu o grilă nouă, flancată lumini de zi cu tehnologie LED, în forma literei T, care amintesc de ceea ce cunoaștem de la Volvo. Stopurile sunt acum unite de o bandă luminoasă LED.

Mașina anunțată săptămâna trecută printr-un teaser vine și un nou pachet Luxury, care include jante de 20 de inci cu design special, dar și bare de protecție poziționate mai jos.

Hyundai Santa Fe facelift, o cabină nouă

Șoferul beneficiază de prezența unui instrumentar de bord digital de 12,3 inci și poate controla funcțiile mașinii prin intermediul ecranului tactil de 10,25 inci. Operațiunea facelift a vizat și o restilizare a consolei centrale. Apare acolo și un nou selector Terrain Mode, cu ajutorul căruia șoferul poate selecta unul dintre modurile de condus disponibile (Sand, Snow, Mud, Eco, Sport, Comfort și Smart), în funcție de suprafața și de condițiile de rulare.

Dispare din consola centrală selectorul clasic al transmisiei automate, acesta fiind înlocuit de butoane mari pentru Park, Reverse, Neutral și Drive.

Deși este prezentată doar ca un facelift, noua versiune Hyundai Santa Fe primește și o platformă nouă. Hyundai promite că aceasta va oferi consum și performanțe mai bune, manevrabilitate, dar și siguranță superioare. În cazul unui impact, zonele de deformare absorb mai bine șocul, susțin cei de la Hyundai, iar celula pasagerilor este protejată mai bine.

Constructorul asiatic susține că SUV-ul are acum o insonorizare mai bună, eliminând astfel zgomotul și vibrațiile din cabină.

Noua platformă aduce în gamă noi sisteme de propulsie, printre care și o versiune micro-hibridă și una plug-in hybrid. Sunt singurele informații dezvăluite, până la această oră de producătorul sud-coreean în privința motorizărilor.

Noul Hyundai Santa Fe facelift va fi disponibil în Europa începând cu luna septembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide