Ce preț are în România Suzuki Vitara, eternul rival al Daciei Duster?

Autor: Mihai Morcovescu 15 nov. 2021 Știri auto

Japonezii de la Suzuki au introdus anul trecut în gama lor de modele un sistem de propulsie hibrid „mild-hybrid” la 48V. Tehnologia este disponibilă pe „benzinarul” 1.4 litri Boosterjet, care poate fi comandat pe piața din România la un preț de pornire de 16.790 de euro cu TVA inclus.

Potrivit listei oficiale de preţuri, cea mai ieftină versiune a lui Suzuki Vitara are tracțiune pe puntea față și este oferită în nivelul de echipare „Cool”. Aceasta oferă, între altele, faruri multi-reflector cu LED, lumini de zi cu LED (DRL), bare longitudinale de plafon de culoare neagră, jante din oţel cu capace 215 / 60 R16, volan în trei spițe cu comenzi pentru sistemul audio și pilot automat, aer condiţionat cu reglare automată, sistem audio cu patru incinte și cd player cu redare mp3 și Bluetooth, cruise control, ABS, ESP, airbag-uri frontale (şofer + pasager), airbag-uri laterale și tip cortină, funcţie de asistare la frânare, etc.

Cea mai scumpă versiune Suzuki Vitara Hybrid costă 22.790 de euro cu TVA, preț care includ nivelul de echipare „Luxus”, propulsorul 1.4 Boosterjet şi sistemul de tracţiune integrală „AllGrip”. Cutia de viteze este una manuală cu 6 trepte.

Doar versiuni „mild-hybrid”

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Conform producătorului nipon, tehnologia „mild-hybrid” integrează un acumulator litiu-ion, care înmagazinează energia electrică recuperată în momentul frânării/decelerării, precum și un starter-generator.

Motorul termic pe benzină cu care este echipat Suzuki Vitara Hybrid este asistat electric la pornirea de pe loc, ceea ce implică o serie de beneficii, cum ar fi un consum mediu de combustibil redus cu până la 15% și un nivel de emisii de CO2 mai mici cu până la 20%.

Prin introducerea acestei tehnologii la 48V, cuplul maxim oferit este de 235 Nm disponibili de la 2.000 rotații pe minut. Tehnologia este disponibilă doar pe variantele de motorizare echipate cu transmisia manuală.

Noul sistem „mild-hybrid” este disponibil în gama oferită pe piața din România și înlocuiește complet vechea motorizare standard pe benzină de 1.4 litri Boosterjet.

Lista completă de prețuri pentru Suzuki Vitara Hybrid este disponibilă aici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Suzuki


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide