Ce problemă ar putea apărea, în mers, la Dacia Logan și Sandero

Autor: Marius Vișan acum 2 ani Știri auto

Modelele Dacia Logan și Sandero sunt subiectul unei rechemări în service anunțată la sfârșitul lunii mai 2021.

Sunt vizate aproximativ 25.000 de unități Dacia Logan și Sandero, dintre care doar 624 aparțin unor proprietari din România.

Problema ar putea fi o defecțiune la piesa metalică de blocare a capotei. Acest lucru ar putea duce la deschiderea capotei în timpul mersului, crescând riscul unui accident. Rechemarea afectează modele Dacia Logan III și Sandero III. Mașinile provin din diferite perioade de construcție, cuprinse între 2 septembrie 2020 și 15 ianuarie 2021.

”Dacia a identificat un risc de neconformitate al bridei de la capota față, ceea ce ar putea conduce, în anumite situații, la o funcționare necorespunzătoare a sistemului de închidere al capotei”, se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul anpc.ro.

Scopul acțiunii este verificarea bridei de la capota față. În situația în care se va constata necesar, capota față se va înlocui. Durata procedurii de remediere problemei poate ajunge la cel mult patru ore.

În Germania, aproximativ 3.500 de mașini Dacia Logan și Sandero trebuie duse la reprezentanță

Martin Zimmermann, șeful Departamentului de Comunicare de la Renault Deutschland AG a declarat: „Dacă suportul de blocare se fisurează, în cazuri extreme nu se poate exclude deschiderea capotei în timpul conducerii”. Retragerea începută la mijlocul lunii mai are codul intern al producătorului ”0DLP”. Conform oficialului Renault, aproximativ 3.500 de mașini din Germania trebuie să ajungă la reprezentanță. Acestea provin din diferite perioade de construcție, cuprinse între 2 septembrie 2020 și 15 ianuarie 2021.

Dacia Logan III și Dacia Sandero III au fost lansate spre sfârșitul lui 2021

Cu cea de-a treia generație a modelelor Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway, Dacia reînnoiește simultan trei din modelele sale emblematice și redefinește automobilul practic și contemporan, care se adresează nevoilor reale ale clienților. Logan și Sandero sunt disponibile cu trei motorizări, din care două pe benzină (cu puteri de 65 CP, respectiv 90 CP) și o motorizare mixtă benzină-GPL, de 100 CP, sub denumirea comercială ECO-G.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide