Un nou model Dacia dispare din ofertă pe piața din Franța

Autor: George Cristea 12 oct. 2020 Știri auto

După Logan, un nou model Dacia dispare din ofertă pe piața din Franța. Retragerea acestuia s-a făcut discret, iar motivele nu au fost anunțate.

Intră în Galeria FOTO

Franța este cea mai importantă piață de desfacere pentru mașinile produse de Dacia. Acest lucru este însă greu de ghicit pentru cine accesează site-ul francez al Dacia. Acesta prezintă acum doar trei modele – Sandero, Duster și Lodgy. Logan și Logan MCV au fost retrase încă din vară, iar noua generație nu va mai fi comercializată în Franța, potrivit anunțului făcut odată cu lansarea noii generații Logan și Sandero.

Ce model Dacia dispare din ofertă pe piața din Franța

Un alt model care a părăsit discret piața franceză este Dokker și versiunea sa comercială Dokker Van. Nicio informație oficială nu a fost furnizată dar, potrivit presei franceze, această măsură face parte dintr-un plan de reorganizare masivă a gamei producătorului român. Dokker a fost lansat în 2012 și își va încheia în curând cariera, astfel că motivul retragerii ar fi putut avea legătură cu schimbarea de generație.

Totuși, faptul că Dokker se comercializează încă pe alte piețe europene – inclusiv Germania – ne duce cu gândul la dispariția sa doar din catalogul francez al Dacia. Având în vedere că viitoarea generație a lui Renault Kangoo va fi lansată în curând, viitorul Dokker ar trebui să fie o versiune înrudită tehnologic cu acesta, așa cum Sandero este înrudită cu Renault Clio. Motivul retragerii lui Dokker ar putea avea legătură cu dorința Renault de a nu avea o concurență internă pe cea mai importantă piață a sa pentru viitorul Kangoo.

Alte informații neoficiale dau ca sigură dispariția modelului Dokker sub brandul Dacia, cel puțin pe anumite piețe. În acest caz, viitorul Kangoo, care va avea și o versiune electrică, va putea fi mai eficient comercializat, având o marjă de profit mai mare cu sigla Renault pe capotă.

Gama Dacia va fi întregită în curând cu modelul electric Spring, care va fi prezentat la finalul săptămânii la Paris. În curând, va primi și un al treilea crossover, care va înlocui Lodgy ca mașină de familie cu șapte locuri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide