Ce probleme are un Seat Leon TDI de generație nouă după doar câțiva zeci de mii de kilometri

Autor: Marius Vişan acum 10 luni Știri

Modelele din Grupul VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda etc.) au faima de mașini foarte fiabile, mai ales cele de generație nouă. Însă, din când în când, apar și unele „surprize”.

Cei de la pagina de YouTube CoastaDeEst au primit la service-ul lor un Seat Leon cu motor 2.0 litri TDI cu probleme. Proprietarul lui a reclamat un consum enorm de ulei: 0,8 litri la 1.000 de kilometri.

În aceste situații, având în vedere că este vorba de un model nou, detectarea problemei poate fi o sarcină care implică provocări.

Un Seat Leon care consumă enorm de mult ulei

Primul pas pentru a detecta de unde ar putea veni acest consum excesiv de ulei a fost efectuarea unui test de compresie pe fiecare din cele patru pistoane. După acest test s-a constatat că există o deviație de aproximativ 0,3 bari pe fiecare piston. Chiar dacă există uzură pe pistoane, compresia este bună. Totuși problema nu ar fi de aici, deci se elimină probleme la segmenți.

Probleme la turbină sau valva PCV?

A doua variantă ar fi fost eventuale probleme la turbină și valva PCV. Dacă valva PCV sau furtunurile ar fi blocate din cauza umidității se ajunge la o presiune mare în camera motorului asta ar cauza împingerea în sus în cilindri, și ieșirea uleiului prin garnituri.

La inspecția vizuală a turbinei nu s-a descoperit urme de ulei, asta înseamnă că partea de admisie și turbină este în regulă.

Posibile probleme la simeringurile de supapă

Conform celor de la CoastaDeEst, pierderile de ulei de la această mașină ar putea fi de la simeringurile de supapă. Cauza ar putea fi temperatura foarte mare de la motor care afectează simeringurile de supapă. Aceste se topesc și ar putea favoriza eventuale pierderi. Pentru a stabili dacă de aici este problema, mecanicii vor da jos turbina. Dar asta într-un episod viitor.

VIDEO

 


Sursa foto: YouTube / CoastaDeEst


Comentarii
Inchide