Cum să nu te lași păcălit de samsar când cumperi o mașină second hand? Sfaturi de la specialiști

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri

“Mașina e țiplă, am adus-o acum din Germania!” Este textul pe care un samsar ți-l spune la orice oră din zi și din noapte. Dar cum faci să nu te lași păcălit de samsar când vrei să cumperi o mașină second hand? Sfaturi de la specialiștii de la service.

GALERIE FOTO

Mașina are istoricul standard: i-a aparținut unui profesor bătrân, care făcea naveta zilnic. Nu a fost lovită, nu a fost răsturnată, dar a fost surprinsă de o ploaie cu piatră. În rest, evident, este “țiplă”, are piele roșie și evacuare sport. Probabil aceste dotări reprezintă o slăbiciune a profesorilor germani 😊

Samsarul îl lasă pe client să inspecteze mașina, în timp ce îi spune că, dacă nu îi place automobilul, are și alte variante pentru el. “Dar eu zic că asta e a ta, asta ți se potrivește, uite ce bine arăți în ea”, îl încurajează vânzătorul care poartă șapcă, ochelari, pantofi sport roșii și geacă de piele, iar la el are încă vreo 2-3 chei.

Samsarul bate în mașină ca să demonstreze că e solidă, că nu a fost chituită sau vopsită. Clientul propune un drum la service, dar vânzătorul spune că nu are timp.

La ce să fii atent când mergi să vezi o mașină second hand?

Specialiștii de la service spun că mai întâi, mașina trebuie să treacă testul clientului. Acesta trebuie să verifice mai multe aspect:

  • Cum arată mașina?
  • Cum se aude motorul?
  • Seria din talon coincide cu cea găsită pe mașină?
  • Mașina are vreo daună sau dacă a avut kilometrajul dat înapoi?

Urmează o verificare la service. Dacă vânzătorul refuză această etapă, e clar că are ceva de ascuns. Dacă totul este în regulă în urma verificării, sosește momentul negocierii, urmat de întocmirea contractelui de vânzare-cumpărare și efectuarea plății.

După cum v-ați prins, Valeriu Miron a jucat dublu rol, de samsar și de mecanic. Până câștigă premiul Oscar, puteți urmări scenariul pus la punct de specialiștii în mașini.Comentarii
Inchide