Ce reprezintă semnul de circulație cu bulina neagră? De ce nu ar trebui niciodată ignorat

Autor: Radu Țuțulan 28 nov. 2023 Știri auto

Acest indicator rutier este tot mai des întâlnit pe drumurile din România și nu trebuie ignorat. Iată ce obligații are un șofer când întâlnește semnul de circulație cu bulina neagră.

Atunci când un șofer circulă pe drumurile publice, este obligat să fie atent la semnele de circulație. Unele sunt foarte ușor de recunoscut, altele îi bulversează pe șoferi.

Unul dintre semnele de circulație pe care unii șoferi nu îl cunosc este triunghiul cu punct în mijloc.

Ce reprezintă semnul de circulație cu bulina neagră?

Acest indicator rutier a fost introdus în România în anul 2014. Este distinct și ușor de recunoscut după bulina neagră, încadrată într-un triunghi roșu.

Acest semn de circulație care face parte din categoria indicatoarelor de avertizare. Șoferii care îl întâlnesc sunt avertizați că urmează un perimetru de drum cu risc crescut de accidente rutiere.

Ceea ce înseamnă că, pe respectivă cale de rulare, în decursul a cinci ani consecutivi au avut loc cel puțin 10 accidente rutiere grave, soldate cu minimum 10 victime.

Astfel, în momentul în care întâlnești acest indicator trebuie să fii mult mai vigilent în trafic. De asemenea, e recomandat să reduci viteza, pentru a preîntâmpina orice situație periculoasă.

Ce tipuri de indicatoare sunt pe drumurile din România?

În România întâlnim următoarele tipuri de indicatoare:

  • de avertizare;
  • prioritare;
  • de interzicere / restricție;
  • de obligare;
  • de orientare;
  • de informare;
  • panouri adiționale.

Indicatoarele rutiere au forme specifice și sunt menite să ghideze circulația auto acolo unde nu sunt polițiști sau semafoare care să dirijeze traficul.

Acestea impun, de asemenea, limite de viteză și direcții de deplasare, menite să prevină producerea unor accidente rutiere și să fluidizeze circulația.

Sunt zone unde șoferii pot întâlni mai multe semne de circulație amplasate pe același stâlp, de exemplu. Fiecare are rolul său și conducătorii auto sunt obligați să le respecte pe toate. De aceea, atenția distributivă este esențială pentru un șofer, la fel și cunoașterea semnificației tuturor indicatoarelor rutiere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Element.envato.com


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide