Ce riști dacă intri cu mașina pe plajă la Vadu sau Corbu

Autor: George Cristea 03 aug. 2020 Știri auto

Numeroși turiști au luat în aceste zile cu asalt plajele sălbatice de la Vadu, Corbu sau Midia. Trebuie știut că este interzis să campezi sau să intri cu mașina pe plajele din aceste zone. Iată ce riști dacă intri cu mașina pe plajă la Vadu sau Corbu.

Intră în Galeria FOTO

Plajele sălbatice de la Corbu, Midia sau Vadu reprezintă un punct de atracție pentru turiștii care nu doresc să își petreacă vacanța în aglomerația din stațiunile de pe litoral. După ce Vama Veche și apoi 2 Mai au trecut în categoria stațiunilor „zgomotoase” și extrem de aglomerate, turiștii dornici de liniște au căutat alternative. Totuși, aceștia trebuie să știe că accesul cu mașina și camparea pe plajele sălbatice de la Marea Neagră sunt strict interzise.

Ce riscă cei care intră cu mașina pe plajă la Vadu sau Corbu

Cei care încalcă această regulă riscă amenzi consistente, iar mulți dintre ei au aflat deja acesdt lucru în primul weekend din luna august. Plajele de Vadu, Corbu şi Midia au fost pline de turişti, iar autoritățile și-au putut completa norma de amenzi. Inspectorii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), împreună cu reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa estimează că aproximativ 13.600 de turişti şi 1.400 de autovehicule au ajuns în acest weekend în zonele protejate de la Vadu, Corbu și Midia.

Mulți au ales să încalce legea, campând sau intrând cu mașina pe plajă. este motivul pentru care au fost aplicate nu mai puțin de 112 amenzi și 69 de avertismente turiștilor care au intrat cu mașina pe plajă sau care au întins cortul în ariile protejate de la Marea Neagră. Valoarea totală a amenzilor a depășit 28.000 de lei.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a acuzat comportamentul iresponsabil al unor turişti. „Din păcate, comportamentul iresponsabil al unor turişti generează impact negativ asupra habitatelor costiere”, au declarat cei de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Cei care intră cu mașina pe plajă trebuie să știe că riscă o amendă de până la 20.000 de lei. Într-o notă ceva mai amuzantă, un american care se ocupă cu tractarea mașinilor a realizat un calendar cu fotografiile mașinilor împotmolite pe o plajă din New Jersey.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide