Ce salarii au angajații din Poliția Locală București? Acestea ar fi crescut în 2020

Autor: ProMotor 09 iul. 2020 Știri auto

După ce în luna mai un polițist local din Timiș a decis să publice pe internet fluturașul său de salariu, subiectul revine din nou în discuție după ce hotnews.ro a publicat un material exclusiv în care sunt prezentate salariile angajaților de la Poliția Locală a Municipiului București.

Conform publicației mai sus citate, salariile au crescut în ultimul an, iar în luna aprilie 2020, salariul mediu brut la nivel național a fost de 5.243 lei.

Salariile din Poliția Locală București, pe fiecare funcție, sunt următoarele:

-Directorul general  – 18.148  lei/ brut
-Directorul general adjunct și cel executiv – 17.687 lei / brut
-Un șef serviciu – 13.842 lei / brut
-Un polițist local – până la 8.196 lei / brut
-Un șofer – 4.093 lei / brut

Un aspect important ar fi că aceste salarii nu cuprind toate sporurile și nici norma de hrană. Asta înseamnă că la cifrele de mai sus se mai poate adăuga un spor pentru condiții vătămătoare de 15% și normă de hrană în valoare de 32 lei/zi.

Intră în Galeria foto

Pe lângă acestea, personalul care exercită activitatea de control financiar preventiv beneficiază de o majorare a salariului de bază cu 10%, iar personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, plafonat la nivelul lunii decembrie 2018 conform OUG nr. 114/2018.

Scandalul din luna mai

În luna mai un polițist local din Timiș a decis să publice pe internet fluturașul său de salariu. El îl acuza atunci pe Marcel Vela de dezinformare și spunea că polițiștii locali au verificat în timpul stării de urgență persoanele aflate în izolare la domiciliu, au efectuat filtre pentru depistarea celor care nu au respectat restricțiile și au stat la toate spitalele din Timișoara. De asemenea, acesta afirma atunci că zilele libere au fost tăiate.

Pentru a demonstra că ministrul Vela induce oamenii în eroare, bărbatul a dezvăluit că venitul brut lunar a variat în 2019 între 3.476 lei şi 5.377 lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Locala Bucuresti - www.plmb.ro / Facebook



Comentarii
Inchide