Ce schimbări vor apărea la Dacia Duster odată cu noua generație din 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 29 iun. 2023 Știri auto

Dacia Duster 3 urmează să fie prezentată la începutul lui 2024. Ce schimbări vor apărea la îndrăgitul SUV românesc produs la Mioveni?

Cea de-a treia generație a SUV-ului Duster este o mașină mult așteptată, mai ales că va folosi o nouă platformă tehnică și va introduce destul de multe aspecte noi. Conform Hotnews.ro, ​Dacia testează Duster 3 la centrul tehnic de la Titu. Producția în uzină va începe până la final de an, iar mașina va fi lansată pe piață în prima parte a anului viitor.

Dacia Duster reprezintă 65% din toate mașini produse la uzina de la Mioveni, ceea ce înseamnă o medie de 900 de mașini produse în fiecare zi, dar producția ar putea fi majorată dacă cererea va crește. Printre pregătirile care se fac la uzina de la Mioveni pentru noua generație a lui Duster se numără creșterea ratei de robotizare de la secția Caroserii de la 44%, la 52%. Alte pregătiri vor urma, pentru ca în 2025 să înceapă producția SUV-ului mai mare, Bigster. Acesta va reprezenta cel mai mare model din istoria companiei.

Dacia se pregătește de lansarea noii generații de Duster

Noua generație a Daciei Duster va renunța la motoarele pe motorină, în schimb va primi un sistem de propulsie hibrid. Astfel, va deveni cel de-al doilea vehicul hibrid produs de compania autohtonă. Cel de-al treilea hibrid din gama Dacia va fi SUV-ul Bigster, care urmează să fie lansat în 2025.

Oficialii Renault au spus că noul Duster va avea capabilități off-road mai bune și un interior mai spațios decât actuala generație. La fel ca la Jogger, Dacia va insista pe modalitatea de a folosi mașina la escapade în natură. Duster 3 va îngloba elemente de design pe care le-am văzut și pe conceptul Bigster. La fel ca modelul Bigster de serie, cea de-a treia generație de Duster va folosi platforma CMF-B, o platformă folosită deja de Renault Captur sau Nissan Juke.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide