Renault Captur: ce dotări are și cu ce preț se vinde în România

Autor: Bogdan Bârliga 14 apr. 2023 Știri auto

SUV-ul francez de segment B este apreciat de mulți clienți din România și Renault Captur poate fi comandat pe piața locală inclusiv cu o variantă de motorizare plug-in hybrid. Pentru că este un model de bază în gama francezilor vom regăsi foarte multe componente și pe noua generație Dacia Duster.

Pentru acest model a fost utilizată platforma CMF-B și această abordare tehnică permite integrarea sistemelor de propulsie electrificate. Dar fanii motoarele diesel vor fi dezamăgiți: Renault Captur poate fi comandat în România doar cu propulsoare pe benzină sau GPL.

Cea mai accesibilă variantă Renault Captur este echipată cu motorul TCe 90, iar cea mai scumpă versiune are sub capotă sistemul plug-in hybrid E-Tech 160.

Cât costă Renault Captur în România

După cum spuneam Captur are la bază platforma CMF-B și oferă următoarele dimensiuni: lungime 4.227 mm. lățime 1.797 mm, înălțime 1.576 mm și un ampatament de 2.639 mm. Volumul standard al portbagajului este de 536 litri și în interior mai avem 27 de litri pentru depozitare. Pentru comparație: generația actuală Dacia Duster are o lungime de 4.341 mm și un ampatament de 2.673 mm. Datele sunt apropiate și doar cine își dorește o gardă mai mare la sol poate să aleagă modelul produs la Mioveni pentru că SUV-ul francez oferă doar 174 mm ( Duster – 217 mm).

Cea mai ieftină variantă Renault Captur pe piața locală dispune de propulsorul pe benzină cu trei cilindri și capacitatea de 999 cmc. Acest motor asociat cu o transmisie manuală cu 6 trepte oferă o putere de 90 CP și un cuplu maxim de 160 Nm. Datele dinamice sunt modeste: 14 secunde pentru repriza de la 0 la 100 km/h și o viteză maximă de 160 km/h.

Echiparea de bază pentru Renault Captur în România se numește Equilibre și lista echipamentelor standard include aer condiționat manual, afișaj de bord cu ecran de 4,7 inchi, ecran tactil de 7 inchi pentru sistemul media, lumini față și spate cu tehnonologie LED, oglinzi cu reglaj electric sau senzori de lumină. În pachetul sistemelor standard de asistență sunt incluse recunoașterea indicatoarelor rutiere, asistența la menținerea benzii de rulare și asistență la frânarea de urgență.

Prețul de bază pentru Renault Captur cu echiparea Equilibre și motorul TCe 90 începe în România de la 19.200 de euro. Prin Programul Rabla 2023 cu toate reducerile acordate de statul român prețul este de 15.100 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide