Ce pățește un șofer care scrie mesaje pe telefon în timp ce conduce? VIDEO

Autor: Elena Luchian 21 ian. 2020 Știri auto

În România, legea interzice, începând cu toamna anului trecut, folosirea telefonului mobil de către șofer atunci când mașina se află în mers. Gestul este interzis și în mai multe state ale lumii, dar sunt șoferi care sfidează reglementările. Ce a pățit unul care a crezut că poate să scrie mesaje pe telefon și să conducă pe autostrada în același timp?

Galerie foto

Imaginile au fost surprinse de camera video a unui alt conducător auto. Filmarea arată cum șoferul în cauză nu reușește să mențină mașina între marcajele care delimitează banda de mers pe autostradă. Aflat la volanul unui Chevrolet Malibu, acesta ajunge de câteva ori dincolo de marcaje.

Șoferul grăbit merge în zig-zag pentru a trece de mașini mai lente. În continuare, șoferul pare să nu fie atent la drum. La un moment dat, cu roțile de pe partea stângă, mașina ajunge în afara carosabilului. Șoferul pierde controlul vehiculului și ajunge pe iarbă, desi voia să vireze la dreapta, pentru a ieși de pe autostradă. Miraculos, nicio altă mașină nu a fost implicată în accident.

Cel care a publicat filmarea pe YouTube spune că șoferul care a suferit accidentul era mai atent la telefonul mobil pe care îl ținea în mână decât la trafic.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier din Statele Unite anunță că pentru a scrie câteva litere într-un mesaj pe telefon conducătorii auto își iau privirea de la drum pentru aproximativ 5 secunde în medie. “La 90 km/h, în 5 secunde parcurgi practic o distanță cât lungimea unui teren de fotbal cu ochii închiși.”

Ce pățești în România dacă folosești telefonul mobil în timp ce conduci?

OG nr.11/2019 interzice folosirea telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcție de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul deplasării pe drumurile publice.

Încălcarea acestei norme se sancționează cu amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei și patru puncta de penalizare.

Mai mult, șoferii care țin în mână telefonul mobil în timp ce mașina se află în mișcare riscă suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile, dacă simultan comit o altă contravenție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide