Ce se întâmplă când un van încărcat cu marfă se lovește de un zid – VIDEO

Autor: ProMotor 08 apr. 2020 Știri auto

Cei mai mulți sunt deja familiarizați cu clipurile filmate în timpul testelor de impact EuroNCAP, în care mașini cu manechine de test sunt zdrobite de bariere rigide sau deformabile. Nu foarte mulți au văzut, însă, ce se întâmplă atunci când un van încărcat cu marfă se lovește de un zid.

Intră în Galeria FOTO

În videoclipul de mai jos, un Mercedes-Benz Vito în care au fost încărcate 770 kg de blocuri de beton este lovit de un zid la o viteză modică, de numai 50 km/h. Rezultatul este devastator.  Cei care au făcut asta se numesc Dynamic Test Center, o companie elvețiană specializată în teste de siguranță pentru industria auto și aviatică.

În videoclip se observă cum, imediat ce mașina a lovit zidul, inerția paletului cu blocuri de beton face ca acestea să preseze puternic în spătarele scaunelor din față. Acestea, planșa de bord și, în special, manechinele de test, nu rezistă la presiunea imensă, fiind  pur și simplu distruse. Scena este aproape imposibil de privit fără un gol în stomac, chiar dacă este vorba doar de un manechin.

Compania elvețiană Dynamic Test Center mai are și alte clipuri video fascinante cu vehicule încărcate implicate în accidente, nu doar cu un van încărcat cu marfă. Ca toată lumea, și noi am fost curioși să aflăm ce se întâmplă în astfel de cazuri, dar nu am avut, până acum, filmări cu astfel de teste. Spre exemplu, ce se întâmplă atunci când o platformă pe care se află o mașină se lovește de un zid de beton.

Sau ce se întâmplă atunci când un break lovește din spate o rulotă tractată de un alt break.

Ce este important de reținut este faptul că în cazul unui unui accident, să ai o sarcină de o tonă care nu este ancorată corespunzător nu este cel mai fericit scenariu.

sursă: Jalopnik

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide