Ce se întâmplă cu Dacia Duster după retragerea modelului actual

Autor: George Cristea 23 oct. 2020 Știri auto

Dacia a anunțat o restructurare masivă a gamei sale de modele, dar și a operațiunilor sale de producție. Știm deja că Logan MCV nu va mai exista, dar abia acum am aflat ce se întâmplă cu Dacia Duster după retragerea modelului actual.

Intră în Galeria FOTO

Duster este cel mai popular model Dacia și, din fericire, este și modelul cu cea mai mare marjă de profit pentru producătorul de la Mioveni. Este motivul pentru care fanii lui Duster nu trebuie să își facă griji, nu există deocamdată niciun plan pentru renunțarea la Duster. Totuși, în condițiile economice dure care se prefigurează, Dacia va fi nevoită să ia și decizii dureroase, unele afectând chiar și popularul SUV produs în România.

Actuala generație a lui Duster a fost lansată pe piață în 2017 și, potrivit standardelor industriei auto, ar merita o actualizare. Dacia nu a aderat însă la obiceiurile din branșă, acesta fiind în parte și motivul pentru care a avut succes ca producător de mașini simple și robuste. Un punct important al profitabilității modelelor Dacia este constituit de ciclul de viață ceva mai lung decât se obișnuiește.

În cazul lui Duster, prima generație a stat pe piață opt ani, așa că ne așteptam ca și actuala să aibă o longevitate cel puțin similară. Se pare că nu va fi cazul, după cum a declarat pentru L’argus de Marc Suss, nimeni altul decât șeful programului Global Access, care supervizează strategia Dacia. Acesta a spus că actualul Duster va avea un ciclul de viață „ceva mai lung de șase ani”, ceea ce înseamnă că un model nou ar ajunge pe piață în 2023-2024.

Ce se întâmplă cu Dacia Duster? Detaliul care îi va întrista pe fani

Graba cu care va fi înlocuit actualul Duster arată că Dacia contează pe volumele suplimentare pentru a crește eficiența utilizării platformei CMF-B. Este secretul care a permis portarea modelelor Logan și Sandero pe cea mai nouă platformă a grupului Renault. Totuși, trecerea lui Duster la noua platformă aduce și o veste proastă pentru fanii modelului, obișnuiți să-l pună la treabă chiar și pe trasee off-road dificile.

Pentru că, se poate să nu fi observat, dar nu există niciun model cu tracțiune integrală realizat pe platforma CMF-B. Ceea ce înseamnă că e puțin probabil ca viitorul Duster să primească un sistem de tracțiune integrală. Cei care vor dori opțiune de tracțiune integrală vor fi nevoiți să se orienteze, în viitor, către Renault Kadjar.

Dacia a anunțat recent retragerea iminentă a modelului Logan MCV, dar și a lui Dokker, în timp ce Lodgy își trăiește, de asemenea, ultimele clipe, urmând să fie înlocuit cu un crossover având opțiune de șapte locuri.

sursa: Autoevolution

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide