Ce se întâmplă în Germania cu mașinile zgomotoase care au evacuarea modificată

Autor: George Cristea 06 mai 2021 Știri auto

Chiar dacă zgomotul evacuării îi incită pe tineri, nu toată lumea apreciază o evacuare zgomotoasă. Problema se află în atenția celor de la Poliție și RAR, care dau sporadic amenzi pe această temă. În alte țări, însă, pedepsele sunt mult mai drastice. Iată ce se întâmplă în Germania cu mașinile zgomotoase care au evacuarea modificată.

Intră în Galeria FOTO

Poliția din Herne (în landul german Renania de Nord-Westfalia) a oprit o mașină sport tunată care scotea un zgomot asurzitor din evacuare. Polițiștii au măsurat valoarea folosind un aparat de măsură special, iar aceasta a fost de 120 de decibeli. Este la fel de puternic ca exploziile artificiilor de anul nou sau zgomotul produs de un trăsnet în timpul unei furtuni. Cu singura excepție că zgomotul emis de mașină, desigur, este continuu și variabil.

Ce se întâmplă în Germania cu mașinile zgomotoase: Polițiștii nu stau la discuții

Potrivit polițiștilor, citați de publicația Tonight News, șoferul, un tânăr de 25 de ani, modificase evacuarea mașinii, eliminând de pe traseu tobele de amortizare a zgomotului. Oamenii legii nu au stat mult pe gânduri și au confiscat pe loc mașina, al cărei motor dezvolta peste 300 CP. Pentru șofer urmează și alte probleme: În afară de pierderea mașinii și de amendă, permisul său este în pericol de a fi suspendat.

Glumeți cum îi știm pe nemți, în special când poartă caschetă, nu ne miră că aceștia au scris în comunicat că au măsurat  aplauzele locuitorilor deranjați de zgomotul mașinii. Extrem de încântați de măsura luată de polițiști, aceștia au reușit cu greu să ridice nivelul de zgomot la 30 de decibeli. De altfel, intervenția poliției din Herne a avut loc după ce mai mulți locuitori au sunat să se plângă de zgomotul infernal produs de mașina modificată.

Și polițiștii români sunt atenți la zgomotul produs de evacuările modificate, dar pedepsele nu sunt nici pe departe la fel de dramatice. În cel mai rău caz, șoferul se poate alege cu o amendă și cu certificatul de înmatriculare reținut până la remedierea problemelor constatate.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide