CE simplifică regurile pentru înmatriculările auto dintr-un stat membru în altul

Autor: Andrei Nan 05 apr. 2012 Știri auto
CE simplifică regurile pentru înmatriculările auto dintr-un stat membru în altul

Comisia Europeană a publicat miercuri o propunere de regulament privind înmatriculările auto în alt stat membru, se arată într-un comunicat de presă al CE. Anual 3,5 milioane de maşini sunt tranferate dintr-un stat membru în altul şi înmatriculate conform legislaţiei naţionale.

Este nevoie, în medie, de cinci săptămâni pentru încheierea procedurilor, iar costul unei înmatriculări este estimat la 400 de euro pentru cetăţean şi pentru întreprinderi. În plus, aceste probleme reprezintă un obstacol semnificativ şi pentru libera circulaţie a bunurilor, serviciilor şi lucrătorilor şi, ca urmare, pentru creşterea economică şi crearea de locuri de muncă în Europa.

Vicepreşedintele CE, Antonio Tajani, propune un regulament menit să simplifice substanţial procedurile administrative, dar şi costurile pentru înmatricularea unui automobil într-un alt stat membru. Propunerea ar aduce economii totale de cel puţin 1,5 miliarde de euro pe an pentru întreprinderi, cetăţeni şi autorităţile responsabile cu înmatriculările, consideră Tajani.
Concret, regulamentul prevede ca reînmatricularea autovehiculelor provenite din alte state membre să fie limitată. Aceasta înseamnă că că, de exemplu, cetăţenii care lucrează într-un alt stat membru şi care utilizează un automobil înmatriculat de angajatorii lor nu vor mai fi nevoiţi să-l reînmatriculeze.

Societăţile de închirieri auto vor realiza economii substanţiale, întrucât vor putea să transfere automobile dintr-un stat al UE în altul în perioada concediilor fără a le reînmatricula.

Mai multe informaţii pe www.gândul.info

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide