Ce spune Marian Godină despre polițistul care a fost filmat că bătea un bărbat în București

Autor: ProMotor 09 apr. 2020 Știri auto
Ce spune Marian Godină despre polițistul care a fost filmat că bătea un bărbat în București

Un polițist a fost filmat în timp ce bătea cu furie un bărbat noaptea, în București. Întâmplarea a încins internetul, iar reacțiile nu au întârziat să curgă, de la felicitări la condamnări. Cel mai celebru polițist din România, fără doar și poate, Marian Godină, a avut o reacție neprețuită la această întâmplare. Iată ce spune Marian Godină despre polițistul care a fost filmat că bătea un bărbat în București.

Cu siguranță, polițiștii nu sunt chiar cea mai populară categorie profesională, dar fără ei societatea noastră ar intra în haos. Prin natura profesiei lor, polițiștii intră în conflict cu cei aflați în conflict cu legea. Nu întotdeauna o fac cu delicatețe (și nici nu trebuie întotdeauna), iar uneori chiar depășesc măsura, dar nu cred ca există om care să nu fi depășit măsura, în viața profesională sau cea personală.

Marian Godină s-a remarcat de-a lungul timpului prin verticalitatea sa, luând partea colegilor săi, atunci când a fost cazul, sau dojenindu-i, atunci când purtarea lor a fost în măsură să prejudicieze instituția polițistului. De aceea, tot internetul fost curios să vadă ce spune Marian Godină despre videoclipul în care un polițist este filmat în timp ce bătea cu pumnii un bărbat care refuzase să se legitimeze la un control, noaptea, pe timpul stării de urgență.

Înainte de a-l cita pe Marian Godină, trebuie să amintim celor care cred că democrația le conferă anumite drepturi că starea de urgență nu înseamnă democrație. Pe perioada stării de urgență drepturi considerate fundamentale pot fi (și sunt) îngrădite, astfel că democrația nu mai poate funcționa. Refuzul de a te legitima în fața forțelor de ordine nu este cea mai bună opțiune pe care o ai acum, când forțele de ordine au drepturi excepționale în timp ce cetățenii obișnuiți nu prea mai au drepturi.

Revenind la Marian Godină, acesta nu se arată foarte încântat de comportamentul colegului său. Acesta dă o replică scurtă, dar spumoasă celor care i-au solicitat o opinie pe subiect.

„Nu știu cine mă cred pe mine unii, ce ministru sau șef mă văd ei, dar după ce fac duș, o să ies și am să emit un ordin prin care am să-l dau afară pe polițist, astfel încât toți cei care așteaptă cu nerăbdare și mi-au dat peste bot cu mare satisfacție cu acest video, să poată dormi liniștiți. Cât despre polițiștii care tot apar făcând tâmpenii, le transmit că își bat joc de toată munca colegilor lor”, spune pe Facebook Marian Godină.

Într-o postare ulterioară, Marian Godină mai îndulcește tonul și face și o recomandare colegilor săi din poliție și Jandarmerie, care duc în aceste zile greul menținerii ordinii în țară.

„Decât să-ți faci de lucru cu doi bețivi care, în plină pandemie, umblă pe străzi noaptea, nu vor să-ți dea actele și încep să te înjure, pentru ca mai apoi să apari pe tot internetul și să te înjure toată națiunea care, până nu de mult, era indignată că recomandările nu devin obligații, ori să conduci forțat spre carantină niște persoane care nu vor să înțeleagă de vorbă bună, ca mai apoi să te vezi la TV și pe net drept o brută, sau, mai rău, sa-ți mai dea și un virus cadou când îi atingi, nu e oare mai bine să-ți vezi de treaba ta și să nu te mai implici? Eu sper ca totuși toate înjurăturile de care au acum parte jandarmii și polițiștii să nu-i facă să dea înapoi. Capul sus, băieți! Niciodată nu vom fi simpatizați, trebuie să ne obișnuim cu asta și să ne facem treaba pentru care suntem plătiți, fără să cerem recunoștința cuiva”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Marian Godină / Facebook



Comentarii
Inchide