Cum procedează polițiștii profesioniști cu persoanele recalcitrante – VIDEO

Autor: ProMotor 09 apr. 2020 Știri auto

Un video în care un polițist snopește în bătaie un individ recalcitrant a bulversat internetul joi dimineață. Nu trebuie să o spunem, nu acesta este comportamentul pe care ar trebui să-l adopte un polițist într-o astfel de situație. Cum procedează polițiștii profesioniști cu persoanele recalcitrante o demonstrează polițiștii din Spania, care le dau o lecție amară celor din România.

Intră în Galeria FOTO

Un român a fost pus la pământ de forțele de ordine din Aviles, Spania și dus în arest, după ce a devenit obraznic cu polițiștii care l-au întrebat de ce este pe stradă în plină interdicție. La finalul operațiunii, oamenii legii au fost aplaudați de la ferestre, informează site-ul știridiaspora.ro.

O situație aproape identică cu cea din România, doar că petrecută în plină zi: un individ care se crede mai presus de ordinul de a sta în casă, devine obraznic și are impresia că îi poate pune la punct pe polițiști, așa cum ar face-o acasă, în România. În câteva clipe, românul nostru șmecher este pe jos, cu mâinile la spate și cătușele puse. Fără dramă și, mai ales, fără loviturile trântite ploaie de polițistul care nu cunoaște o altă metodă de a se impune – fără doar și poate rezultatul unei traume din copilărie.

În versiunea românească, un agent de poliție a fost filmat cum lovește un bărbat pe Șoseaua Iancului din București. Conflictul a început când polițistul i-a întrebat pe cei doi ce caută pe stradă. Tinerii au refuzat să se legitimeze la cererea polițiștilor.

În aceste zile, devine evident cât de slab pregătiți sunt polițiștii din România pentru a face față unui suspect recalcitrant. Acestora le lipsesc procedurile clare de acțiune, dar și antrenamentul în a imobiliza indivizii recalcitranți. Forța pumnului este singurul argument pe care nu ar trebui să-l folosească un polițist în astfel de situații, chiar și atunci când trebuie folosită forța.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide