Ce viteză a prins un Porsche Taycan pe autobahn?

Autor: David Andrei 19 iun. 2020 Știri auto

Un Porsche Taycan Turbo S a fost scos pe autobahn de echipa AutoTopNL. Versiunea de top din gama Taycan are o viteză maximă limitată electronic la 260 km/h. Dar ce viteză atinge, de fapt, în realitate?

GALERIE FOTO  

Pe autobahn, pe un sector fără limită de viteză, cel aflat la volanul noului Porsche Taycan Turbo S a accelerat atât cât i-a permis mașina. Vitezometrul arată valori tot mai mari și trece rapid de 100 km/h. Acesta se oprește, în cele din urmă, la 267 km/h.

Testul a fost pus în scenă de AutoTopNL, specializați în astfel de experimente, și a contrazis cifrele înaintate de producător.

Porsche Taycan Turbo S în cifre

Taycan este prima electrică de serie construită de producătorul german cu sediul la Stuttgart. Porsche Taycan Turbo S este vârful de gamă și este pus în mișcare de două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre cele două punți, care îi asigură tracțiune integrală.

Cele două motoare dezvoltă împreună 625 de cai putere (761 de cai putere în modul overboost, pentru o perioadă limitată de timp) și un cuplu maxim de 1.050 Nm. Mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 2,8 secunde și de la 0 la 200 km/h în 9,8 secunde. Viteza sa maximă este de 260 km/h.  Sunt cifre care Porsche Taycan Turbo S, alături de Tesla Model S P100D Peformance, să fie cea mai rapidă mașină de serie construită vreodată.

Energia este stocată într-o baterie litiu-ion cu o capacitate de 94,3 kWh. Autonomia acestei versiuni este între 388 și 412 kilometri, în funcție de stilul de condus și de condițiile de rulare.

2.295 de kilograme cântărește această versiune.

Porsche trece în contul primei sale electrice și Porsche Active Suspension Management, un sistem de aerodinamică activă, o direcție integrală, o suspensie pneumatică, Porsche Torque Vectoring Plus și Dynamic Chassis Control Sport.

În România, Porsche Taycan Turbo S are un preț de pornire de 190.800 de euro.

VIDEO:

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide