Cursă drag între Tesla Model S și Ferrari F12: Pe cine pariați

Autor: Promotor 10 iun. 2020 Știri auto

O cursă drag între Tesla Model S și Ferrari F12 demonstrează fără echivoc că nu mai ai niciun motiv pentru a cumpăra un model cu sistem de propulsie convențional. În afara cazului în care îți place să fii umilit la semafor.

Intră în Galeria FOTO

Într-un scurt, dar relevant clip postat pe canalul de Youtube ICI, putem vedea o cursă drag între un reprezentant al mobilității electrice – Tesla Model S, și unul al mașinilor sport pure și dure – Ferrari F12. Aceste mașini nu au aproape nimic în comun, în afară de faptul că ambele impresionează prin sprinturile lor fulminante. Un Ferrari F12 costă circa 300.000 de euro și poate atinge 100 km/h în mai puțin de 3 secunde. În ceea ce-l privește pe Tesla Model S, acesta costă de trei ori mai puțin în versiunea Performance și se lăudă cu 2,4 secunde la acest capitol. Pe cine pariați aici?

Tesla Model S P100D este unul dintre cele mai rapide modele de serie produse vreodată. Foarte interesant este faptul că Tesla are bunul obicei de a actualiza frecvent performanțele modelului său. Practic, mașina devine mai bună pe măsură ce o conduci, grație sistemului de actualizări primite over-the-air. Cea mai performantă versiune a lui Tesla Model S este Performance, cu performanțe superioare modelului P100D, care nu era chiar o căruță nici el.

Și modelele convenționale, ca rivalul Ferrari F12 din clipul de mai jos, primesc îmbunătățiri de-a lungul timpului, dar acestea  ajung la clienți mai rar, de cele mai multe ori sub forma unui nou model.

Cursă drag între Tesla Model S și Ferrari F12: Cine câștigă

Sigur, au fost timpuri în care mașinile electrice au fost comparate cu cărucioarele de golf și, desigur, nu putem contesta că unele chiar meritau această asociere. Totuși, cele mai multe modele electrice comercializate azi au performanțe solide, în special când vine vorba de performanțele dinamice. Nici un motor termic nu poate egala explozia de putere a unui model electric la plecare de pe loc.

Dacă nu sunteți convinși, priviți acest clip, în care modelul electric șterge pe jos cu un reprezentant de top al lumii automobilistice clasice.

În plus mașinile electrice moderne sunt incredibil de fiabile. O demonstrează o Tesla Model S care a parcurs deja peste un milion de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide