Ce vor avea în comun Dacia şi Mercedes? Motorul 1.5 dCi, pe noul A-Class

Autor: Oraan Mărculescu 16 mart. 2012 Știri auto
Ce vor avea în comun Dacia şi Mercedes? Motorul 1.5 dCi, pe noul A-Class

Raţiunea pentru care acelaşi motor de pe Dacia Duster va fi oferit şi pentru noul Mercedes-Benz A-Class nu ţine neapărat de un preţ cât mai mic (deşi acesta va fi şi el un argument, într-adevăr), ci de obţinerea unui calificativ cât mai bun în domeniul ecologiei.

Şi asta deoarece Mercedes-Benz A-Class echipat cu motorul 1.5 dCi de 110 CP va anunţa un nivel al emisiilor de CO2 de numai 99 g/km, ceea ce va îmbunătăţi imaginea constructorului german în ochii comisiei europene care analizează gradul de poluare al marilor jucători de pe piaţa auto europeană.

Motorul 1.5 dCi de 110 CP de pe Mercedes-Benz A-Class (este de aşteptat ca indicativul acestei versiuni să fie A150 CDI) va beneficia standard de sistem Stop&Start, iar cutia de viteze va fi manuală cu 6 trepte. Dat fiind succesul perconizat pentru noul A-Class, francezii se aşteaptă ca fabrica spaniolă de la Valladoid, unde e fabricat propulsorul, să-şi crească destul de mult cadenţa.

Aşadar, primele roade ale colaborării dintre Mercedes-Benz şi Renault le vedem chiar din acest an, din toamnă, urmând ca, în curând, să ajungă pe şosele şi primul model Mercedes-Benz bazat pe un model Renault – este vorba despre Citan, derivat, fără prea multe modificări, din Renault Kangoo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide