Cea de-a noua generație Volkswagen Passat Variant va debuta pe piață în 2023

Autor: Mihai Morcovescu 07 mart. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen pregătește lansarea celei de-a noua generații a popularului model Passat Variant. Dezvoltat pe o versiune îmbunătățită a arhitecturii MQB a grupului, break-ul de segment D ar urma să-și facă debutul în cursul anului 2023. Este de așteptat să existe și o variantă electrică.

Viitorul Volkswagen ID.7 sosește anul viitor

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

După cum se știe, Volkswagen a oprit definitiv producția versiunii sedan a lui Passat. Motivul principal l-a reprezentat vânzările mult mai bune înregistrate de versiunea break a popularului model. De asemenea, mulți clienți au preferat versiunea Variant și varianta cu facelift a modelului Arteon.

Actualul sedan va fi înlocuit în gamă de Volkswagen Aero-B. Este vorba despre un sedan 100% electric dezvoltat pe arhitectura MEB, care va debuta în 2023. În fapt, acesta este versiunea pe baterii a actualului Passat. Viitorul Aero-B se va baza pe conceptul ID.Vizzion, prezentat în 2016, la Geneva.

Modelul cu zero emisii, care se va numit probabil ID.7, se află în plin proces de dezvoltare. De altfel, mai multe prototipuri au fost surprinse în ultimele luni în timpul testelor în diferite condiții de vreme și de drum. Varianta de serie va avea, se pare, o autonomie de aproximativ 560 de kilometri.

Constructorul din Wolfsburg nu a renunțat, însă, și la Passat-ul break. Mai mult, nemții pregătesc lansarea celei de-a noua iterații. Conform celor mai recente informații care circulă în industrie, viitorul Passat Variant va avea un ampatament mărit la 2,85 metri, ceea ce înseamnă că mașina va crește în dimensiuni. În aceste condiții, spațiul la picioare pentru pasagerii din spateva fi mai generos. De asemenea, portbagajul va fi și el mai mare.

Motorizări diesel și hibride plug-in

Noua generație a break-ului german de clasă medie, care poartă numele de cod B9, va fi oferită în Europa și în variantă Alltrack. Aceasta se va caracteriza printr-o gardă la sol mai mare, în timp ce caroseria va primi detalii specifice modelelor „all terrain”, precum protecții din plastic la nivelul pasajelor roților.

Gama de propulsoare ar trebui să cuprindă motorizări cu 4 cilindri. Astfel, din gamă va face parte popularul 2.0TDI, care va fi oferit în două versiuni de putere: 150 CP și 200 CP. De asemenea, tracțiunea integrală 4MOTION va fi și ea disponibilă. Din ofertă ar urma să facă parte și versiuni hibride plug-in.

Modelul hibrid entry-level ar trebui să genereze 200 CP, în timp ce vârful de gamă va produce 245 CP. Bateria ar trebui să fie aceeași de pe actualul Passat GTE, adică 13 kWh.

Viitorul VW Passat Variant va fi produs la uzina de la Bratislava (Slovacia), acolo unde este asamblată și a patra generație Skoda Superb.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Voksawagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide