Final de carieră pentru popularul Volkswagen Passat

Autor: Mihai Morcovescu 06 ian. 2022 Știri auto

Suspendată inițial doar temporar, producția sedanului Volkswagen Passat a fost oprită definitiv de producătorul german. Principalul motiv este acela că versiunea break a popularului model (Variant) a înregistrat vânzări mult mai bune.

Lansarea lui VW Arteon facelift a fost un alt factor decisiv în luarea acestei decizii. Ca să nu mai vorbim despre criza semiconductorilor, care continuă să afecteze serios producția de automobile la nivel mondial.

Viitorul Volkswagen Passat sosește în 2023

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Lansată în 2017, cea de-a opta generație a popularului sedan Passat B8 a primit în 2019 un facelift. Noua iterație urmează să fie lansată de abia în 2023. Scoaterea din producție se produce, așadar, cu aproape un an înainte de debutul viitoarei generații a modelului de segment D.

Prin această decizie oficialii Volkswagen încearcă să eficientizeze gama, lăsând pe piață doar varianta break. Conform publicației britanice Autocar, versiunea Passat Variant s-a vândut mai bine decât Passat facelift. Cifrele de vânzări indică un raport de aproximativ 2:1 de când sedanul a fost revizuit în urmă cu trei ani.

Un alt factor care a cântărit decisiv în oprirea timpurie a producției lui VW Passat sedan îl reprezintă existența pe piață a lui Arteon. Restilizat în vara anului 2020, Arteon este poziționat similar în gamă.

Volkswagen Arteon facelift oferă niveluri comparabile de spațiu la interior și o gamă de motorizări similară cu cea din gama Passat, însă este semnificativ mai scump. Arteon în versiunea de caroserie Shooting Brake continuă să fie omercializat alături de Passat Variant.

Reprezentanții constructorului din Wolfsburg nu au fixat o dată pentru retragerea lui Volkswagen Passat Variant. Cert este faptul că anul viitor este programat să debuteze oficial noul Volkswagen Aero-B. Este vorba despre un sedan 100% electric dezvoltat pe arhitectura MEB, care va fi echivalentul cu zero emisii al lui Passat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide