Cea mai frumoasă şosea din România, închisă din cauza vremii

Autor: ProMotor 15 ian. 2021 Știri auto

Transbucegi, cunoscut oficial sub numele deDJ 713, a fost închis de Poliţie din cauza vremii nefavorabile. Autorităţile spun că drumul va fi închis până când temperaturile negative se vor mai domoli.

„Având în vedere condiţiile meteorologice existente în zona montană, respectiv intensificarea vântului cu rafale de 60-70 km/h, viscol, scăderea vizibilităţii, precum şi atenţionarea meteorologică de cod galben emisă, vă informăm că, pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere negative, circulaţia pe drumul judeţean 713 (km 0 – km 8 + 500 m) este închisă până la încetarea fenomenelor meteo periculoase, reevaluarea situaţiei de fapt şi dispunerea unor măsuri în consecinţă”, a precizat IPJ Dâmboviţa pentru site-ul Adevărul.ro

Oamenii legii avertizează șoferii cu privire la faptul că nu le este permisă circulaţia pe sectoarele de drum cu accesul interzis. Conform prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, circulaţia pe un drum închis constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa I de sancţiuni (2 sau 3 puncte amendă) şi 2 puncte penalizare.

În weekendurile trecute, turiştii au venit în număr foarte mare în Bucegi, în zona Dichiu şi Padina. Potrivit Poliţiei, în ciuda vremii năprasnice, au urcat pe munte aproximatix 15-20.000 de maşini.

Transfăgărășanul este închis în perioada 20 octombrie 2020 – 30 iunie 2021

DN 7C este închis parțial pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu). Porțiunea închisă se redeschide circulației începând cu 1 iulie 2021. Drumul rămâne deschis circulației rutiere tot timpul anului pe următoarele zone:

– Jud. Argeş – din localitatea Bascov până la Piscu Negru (km. 104) / Complex Capra (km.108);
– Jud. Sibiu – de la intersecţia DN 1 cu DN 7C (km. 152) până la Cabana Bâlea Cascadă (km. 130,8).

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide