Cea mai ieftină Dacia Logan în 2023. O mașină fiabilă nu trebuie să coste o avere

Autor: Robert Pindic 07 iun. 2023 Știri auto

Dacia vinde unele dintre cele mai ieftine mașini de pe piața auto europeană. Astfel, am căutat să aflăm cum arată cea mai ieftină Dacia Logan și ce ne oferă aceasta.

Unul dintre motivele pentru care constructorul auto român este renumit în Europa este acela că vinde mașini la prețuri atrăgătoare, cu o fiabilitate bună. Un astfel de exemplu ar fi Dacia Sandero, care și-a format o imagine excelentă pe piața mașinilor din Europa. Însă, tema autoturismelor ieftine și fiabile se extinde pe toată gama producătorului român, aplicându-se inclusiv pentru mașina în cauză – Dacia Logan.

Dacia ne prezintă 3 versiuni ale modelului Logan: Prestige, Prestige+, și Expression – care este cel de interes pentru acest subiect, având cel mai mic preț. Cea mai ieftină versiune a Daciei Logan oferă mai apoi alte trei variante de motorizări – toate au motorul TCe cu 90 CP.

Care sunt dotările incluse în modelul de bază

În acest sens, ne îndreptăm mai întâi privirile către cea mai ieftină Dacia Logan – motorul TCe de 1.0 litri vine cu o transmisie manuală în 5 trepte de viteză, dezvoltând 90 CP și 160 Nm. Prețul acestui pachet pornește de la 14.150 de euro, ceea ce înseamnă că dacă nu se adaugă nicio opțiune, aceasta câștigă titlul de cel mai ieftin Logan. Dotările modelului de bază cuprind faruri LED, un sistem multimedia cu ecran de 8 inchi, alături de diverse sisteme de siguranță, însă sistemul de navigație, senzorii de parcare și alte instrumente vor adăuga costului.

Pentru modelul cu transmisie automată, cumpărătorii vor trebui să mai scoată încă 1.350 de euro. Deci, pentru 15.500 de euro, Dacia oferă un pachet cu același motor, însă cu o cutie de viteze CVT. Singurele diferențe se regăsesc în specificațiile tehnice, care sunt puțin mai dezavantajoase – cuplu mai mic, în timp ce emisiile și consumul sunt mai mari.

Dacia Logan – O mașină fiabilă

În orice caz, vopseaua de bază inclusă în prețul modelelor Dacia vine în culoarea albă (Arctic White), iar alte nuanțe ar crește prețul cu 460 de euro.

Dacia dovedește astfel că o mașină fiabilă nu trebuie să coste o avere, fiind o mașină modestă cu un număr minim de dotări incluse în pachetul de bază. Astfel, răspunsul este 14.150 de euro – prețul celui mai ieftin Logan, sau 15.500 de euro, în cazul optării pentru o cutie automată CVT.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide