Unde se vinde cea mai ieftină Dacia Sandero nouă? Românii au motive de invidie

Autor: David Andrei 12 mart. 2021 Știri auto

Dacia Sandero pornește de la 8.800 de euro în România. Dar unde în Europa se vinde cea mai ieftină? Merită să cumperi mașina românească din străinătate?

GALERIE FOTO

Noua Dacia Sandero nu se mai produce în România. Clienții români care comandă modelul îl vor primi direct din Maroc. Grupul Renault a decis că Sandero să intre în producție la uzinele sale din Tanger și Casablanca. Sandero Stepway va ieși în continuare de pe liniile de asamblare ale uzinei de la Mioveni.

Modelul românesc care nu se mai construiește în România poate fi achiziționat de clienții români cu un preț de pornire de 8.800 euro. Este prețul versiunii de bază, TCe 90, cu echipare Access.

Pentru francezi, mașina are un alt preț. Aceștia încep negocierile de la 8.890 de euro, cu 90 de euro mai mult decât în România. Motorizarea și echiparea sunt identice. Modelul a fost desemnat Mașina Anului în Franța de către publicația L’Argus.

Cea mai ieftină Dacia Sandero se vinde în vestul Europei

În Italia, modelul poartă denumirea Sandero Streetway. 8.950 de euro trebuie să plătească italienii care doresc să comande hatchback-ul românesc.

Elvețienii trebuie să plătească 9.690 de franci elvețieni, echivalentul a aproximativ 8.750 de euro. Pentru austrieci, mașina are un preț de pornire de 8.790 de euro.

Sandero cu preț mai mic se găsește în Germania. 8.690 de euro plătesc nemții pentru mașina cu logo-ul producătorului român.

Vecinii din Ungaria dau pe ea 3.399.000 de forinți, echivalentul a 9.315 euro.

Belgienii încep discuțiile de la 8.990 de euro. Dacia a ales o altă abordare în Olanda, acolo unde echiparea de bază este Essential și nu Access, ca în restul Europei. Sandero cu echiparea Essential costă 13.790 de euro pentru clienții olandezi. Aceeași versiune pornește de la 9.800 de euro în România.

În vestul Europei, lucrurile stau și mai bine pentru cei care vor un Sandero. Doar 8.542 de euro plătesc clienții spanioli. În Spania se vinde așadar cea mai ieftină Dacia Sandero.

Dar tot în Peninsula Iberică se comercializează și cea mai scumpă din întreaga Europă. În Portugalia, mașina ajunge cu un preț de pornire de 9.000 de euro. Este cel mai mare preț din Europa continentală.

Dar există o piață pe care noua Dacia Sandero este și mai scumpă. Ce-i drept, este din afara Uniunii Europene. Astfel, în Regatul Unit, prețul de pornire este de 7.995 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 9.330 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide