Cea mai ieftină Skoda Octavia are motor de 1.0 litru și preț de Dacia Duster

Autor: David Andrei 18 sept. 2020 Știri auto

Cea mai ieftină Skoda Octavia costă cât o Dacia Duster cu echipare de top. Modelul ceh este disponibil acum și cu motor de un litru.

GALERIE FOTO

Skoda Octavia 1.0 TSI are motor de un litru pe benzină. Este noua versiune entry-level pe care clienții o pot achiziționa cu un preț de pornire de 17.860 de euro. Cam tot acesta este prețul de pornire al unei Dacia Duster cu echipare Prestige și motor turbo de 1,33 litri cu filtru de particule, care dezvoltă 130 de cai putere. Mai exact, 17.950 de euro. Unitatea transmite puterea către puntea față prin intermediul unei cutii manuale cu șase trepte.

cea mai ieftina Skoda Octavia are pret de Dacia Duster (2)

GALERIE FOTO

Propulsorul de 1.0 litru care funcționează sub capota noii Skoda Octavia dezvoltă 110 cai putere și este cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte.

Constructorul de la Mlada Boleslav îi trece în cont un consum de numai 4,6 l/100 km.

Ce dotări are cea mai ieftină Skoda Octavia?

Skoda Octavia 1.0 TSI are jante Tekton din oțel de 16 inci, faruri și stopuri cu tehnologie LED și oglinzi electrice și încălzite. La bord se regăsește un volan îmbrăcat în piele, sistemul de aer condiționat poate fi reglat manual, iar geamurile sunt electrice și în față, și în spate.

Mașina este dotată și cu sistem de pornire fără cheie. Vopseaua Energy Blue este oferită în mod gratuit. Clienții vor plăti 446 de euro în plus pentru vopseaua metalizată sau 2.970 de euro pentru vopseaua specială. Sunt incluse aici Alb Candy și Roșu Corrida.

Până de curând, versiunea entry-level era cea cu motor pe benzină de 1,5 litri TSI și 150 de cai putere.

La polul opus în gama Octavia se află versiunea diesel cu motor 2.0 TDI, care dezvoltă 150 de cai putere și echipare de top Style. Această versiune este echipată cu transmisie automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj și are tot tracțiune față. Prețul său de pornire este de 28.121 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide