Cea mai mare amendă primită vreodată de un șofer din România. Cu ce a greșit românul

Autor: Cristian Agatie 24 mai 2021 Știri auto

Este, probabil, cea mai mare amendă primită vreodată de un șofer din România, și una pe care nu o va putea plăti vreodată. Un șofer român de TIR are de plătit 1,7 milioane de euro după ce a fost oprit de polițiști în sudul Franței.

Intră în Galeria FOTO

Un șofer de TIR din România, în vârstă de 50 de ani, a primit o amendă de 1,7 milioane de euro în Franța. Săptămâna trecută, el a fost prins lângă Perthus, localitate din sudul țării, aflată la graniță cu Spania, cu 900 de kilograme de canabis ascunse printre lămâi.

Pe lângă amenda uriașă, românul a primit vineri, 21 mai, și o condamnare la 5 ani de închisoare, precum și o interdicție de 10 ani de intrare pe teritoriul Franței, potrivit France Bleu. Șoferul venea din Spania și intenționa să ajungă în Germania. Pachetele de rășină de cannabis erau ascunse în lăzile cu lămâi din Spania. Vameșii au mai găsit în camion și 60 de kilograme de cânepă indiană.

Cea mai mare amendă primită vreodată de un șofer din România. Pedeapsă exemplară!

Captura vameșilor francezi din Perpignan vine după mai multe succese a ofițerilor vamali francezi. Astfel, pe 16 aprilie, vameșii au capturat 845 kg de rășină de canabis transportată de un camion cu remorcă. Două zile mai târziu, la Port-Vendres, polițiștii au descoperit 555 kg de rășină de canabis ascunse în partea frontală a camionului.

„Marfa” transportată de șoferul român a fost descoperită în urmă cu o săptămână, iar vineri, în urma unui proces rapid, românul și-a aflat sentința, respectiv 5 ani de închisoare, amendă de 1,7 milioane de euro și interdicția de 10 ani de intrare pe teritoriul francez, a declarat pentru presa franceză Benoît Godart, directorul punctului vamal Perpignan.

În urmă cu doi ani, un alt șofer român de TIR primea o amendă imensă în Franța. Fiind vorba de încărcări ale legilor circulației, șoferul român a scăpat atunci cu o amendă de „numai” 26.250 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Direction Régionale des Douanes Perpignan / Facebook


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide